PERFORMANCË DREJTIMI

Zbuloni emocionet e ngasjes së F‑PACE, me manovrim të shkathët dhe motorë të avancuar teknologjikisht, që ofrojnë performancë dhe efikasitet.

NDËRTO VETË
Përdorni konfiguruesin për të krijuar automjetin tuaj të përsosur
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit të autorizuar më të afërt
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Jaguar
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Kërkoni një shitës të autorizuar Jaguar pranë jush
TEKNOLOGJIA E PERFORMANCËS

F‑PACE është sjellë në jetë përmes fuqisë së motorëve të saj të kombinuar me Strukturën e Lehtë Prej Alumini të Jaguar dhe teknologjive dinamike të avancuara. Së bashku japin performancë emocionuese dhe efikasitetit.

NDËRTO VETË
PERFORMANCË DREJTIMI E F‑PACE SVR

Te F‑PACE SVR, Operacionet e Veçanta të Automjeteve (SVO) kanë krijuar një SUV që mund të uturijë në 100km/h në kohën e habitshme prej 4.3 sekondash.

BESUESHMËRI E GJITHANSHME

Nëse zgjidhni rrota të pasme aktive (RWD)1 ose të gjitha rrotat aktive (AWD) F‑PACE gjithmonë ndihet dhe manovron si Jaguar.

STRUKTURË E LEHTË PREJ ALUMINI

Arkitektura e lehtë prej alumini e F‑PACE është e fortë dhe e ngurtë, duke ofruar mbrojtje të shkëlqyeshme për të gjithë brenda, ndërsa pesha e reduktuar rrit efikasitetin dhe përmirëson manovrimin dhe frenimin. F‑PACE është ndër makinat më të lehta në klasën e saj 2 që ofron shpërndarje peshe me raport gati perfekt 50:502 për performancë sportive dhe udhëtim pa të meta.

MOTORËT DHE TRANSMISIONET
SHIKONI SPECIFIKIMET
BENZINË
F‑PACE ofron një zgjedhje të motorëve me benzinë, duke përfshirë dy nga gama Ingenium. Këta motorë Ingenium 2.0 litërsh me 4 cilindra me turbokomprimues me rendiment 250PS ose 300PS, japin fuqi dhe moment të jashtëzakonshëm. Me dizajnin e tyre të lehtë dhe përdorimin e gjerë të kushinetave me fërkim të ulët, ato janë ndërtuar për performancë efikase me shumë qetësi.
I RI ME NAFTË
Teknologjia Ingenium mbështet tre nga motorët me naftë në gamën F‑PACE. Këta motorë komplet prej alumini, me fërkime të ulëta, janë projektuar për të siguruar performancë ditore efikase. Të gjithë janë të pajisur me teknologji Ndal/Ndiz1 dhe karikim rigjenerues inteligjent. Kjo mundëson mbledhjen e energjisë kinetike nga frenimi për të karikuar baterinë për ekonomi maksimale, veçanërisht gjatë lëvizjes urbane.
MOTORË TË FRYMËZUAR NGA F‑TYPE
Të gjithë motorët me benzinë të F‑PACE ofrojnë fuqi dhe reagim. I njëjti me F‑TYPE, motori 3.0 litërsh V6 me benzinë me superkomprimues2 ofron 380 kuaj fuqi dhe moment 450Nm. I disponueshëm në F‑PACE SVR, motori 5.0 litërsh me 8 cilindra me 550PS ofron moment të mahnitshëm prej 680Nm. Të dy ofrojnë performancë të menjëhershme në të gjitha shpejtësitë e motorit, si dhe një fonogram unik.
MOTORI 3.0 LITËRSH ME 6 CILINDRA 300PS ME NAFTË ME TURBOKOMPRIMUES TË DYFISHTË
Motori 3.0 litërsh me 6 cilindra 300ps me naftë me turbokomprimues të dyfishtë ofron fuqinë e tij me finesë dhe efikasitet, duke krijuar një moment mbresëlënës 700Nm për një makinë shumë reaguese. Ajo përmban një sistem me shina të injektimit të karburantit prej 2000 bar për të menaxhuar shpërndarjen e karburantit, duke siguruar djegie efikase dhe më pak emetime.
TRANSMISIONET MANUALE OSE AUTOMATIKE

Transmisioni Automatik me 8 Shpejtësi i F‑PACE dhe Transmisioni Automatik me 8 Shpejtësi Quickshift i F‑PACE SVR janë reagues, të qetë dhe efikas. Bëjnë ndërrim marshi të shpejtë për përshpejtimin dhe parakalim të lehtë. Ju gjithashtu mund të kontrolloni manualisht ndryshimet e transmisionit nëpërmjet levave nën timon. Transmisioni manual me 6 shpejtësi3 mundëson ndryshim të lehtë e të shpejtë të marshit. Ky transmision me peshë të lehtë, tepër i avancuar me 6 shpejtësi, kontribuon në efikasitetin e jashtëzakonshëm të F‑PACE.

PERFORMANCË DREJTIMI
KONTROLLI I LËVIZJES NË TË GJITHA SIPËRFAQET DHE REAGIMI PËRSHTATËS I SIPËRFAQES
Kontrolli i Lëvizjes në të Gjitha Sipërfaqet (ASPC)4 është një kontroll i udhëtimit me shpejtësi të ulët që ju ndihmon të mbani manovrim optimal në situata me tërheqje të ulët. Në mjetet me të gjitha rrotat aktive të pajisura me Dinamikën Përshtatëse, Reagimi Përshtatës i Sipërfaqes (AdSR) dallon ndryshimet ndërmjet sipërfaqeve për të shfrytëzuar mbërthimin e disponuar duke përshtatur cilësimet e motorit dhe frenave.

Mjetet e paraqitura në përmbajtjen e filmuar në këtë faqe mund të mos jenë përfaqësime të sakta të përmirësimeve dhe shtesave të fundit. Ju lutemi referojuni shitësit tuaj lokal të Jaguar për specifikimet e fundit.
SHIKO FILMIN
yt:PGx2zd9Afjw
KONTROLLI JAGUARDRIVE
Sistemi unik i JaguarDrive Control ofron ndërrime më të shpejta të transmisionit dhe ulje marshi më sportive në modalitetin dinamik dhe ngritje marshi më të hershme në Eco Mode për të përmirësuar efikasitetin, ndërsa modaliteti Shi Akull Borë kalon në përparim më të butë në kushte me mbërthim të ulët. Kjo ju lejon të zgjidhni midis shfrytëzimit të performancës së plotë dinamike të F‑PACE dhe maksimizimit të ekonomisë së saj të karburantit.

Mjetet e paraqitura në përmbajtjen e filmuar në këtë faqe mund të mos jenë përfaqësime të sakta të përmirësimeve dhe shtesave të fundit. Ju lutemi referojuni shitësit tuaj lokal të Jaguar për specifikimet e fundit.
SHIKO FILMIN
yt:hJWsGMsCcC4
VEKTORIZIMI I TËRHEQJES NGA FRENIMI
Teknologjia Vektorizimi i Momentit nga Frenimi siguron frenim të kontrolluar të rrotave individuale, të parme dhe të pasme, për të shtuar në maksimum aftësinë në këndet më të ngushta duke zvogëluar marrjen e kthesave gjerë dhe duke siguruar shkathtësi sportive të jashtëzakonshme sportive si dhe shtimin e sigurisë së drejtuesit.
DREJTIMI ELEKTRIK I ASISTUAR ME FUQI
Drejtimi Elektrik i Asistuar me Fuqi (EPAS) ofron reagim dhe kontroll të dallueshëm. Dhe bëhet aktiv vetëm sipas kërkesës - duke kursyer energji kur keni vërtet nevojë për të, si dhe duke kursyer karburant. Menaxhimi i sofistikuar kompjuterik i EPAS ndryshon asistencën e drejtimit sipas rastit - duke rritur asistencën për manovrim në shpejtësi të ulët dhe duke përmirësuar ndjesinë në shpejtësi më të lartë.
DINAMIKA PËRSHTATËSE
Nëse jeni duke përshpejtuar në autostradë, duke ecur në rrugët e vendit ose duke lundruar nëpër qytet, Dinamika Përshtatëse5 modifikon reagimin e F‑PACE për të përputhur kushtet me stilin tuaj të drejtimit. Sistemi përshtat vazhdimisht amortizatorët për të siguruar ekuilibrin optimal mes ekuilibrit dhe rehatisë gjatë gjithë kohës.
DINAMIKË E KONFIGURUESHME
E frymëzuar vetura sportive F‑TYPE, sistemi opsional Dinamikë e Konfigurueshme6 ju lejon të vendosni dinamikën e F‑PACE për hartëzimin e shpejtësisë, pikat e ndërrimit të transmisionit dhe drejtimin që iu përshtatet nevojave tuaja të drejtimit me performancë. Aktivizohet kur modaliteti dinamik është përzgjedhur në JaguarDrive Control. Modaliteti Dinamik përforcon karakterin sportiv të F‑PACE duke theksuar reagimin e pedalit të shpejtësisë, rritur peshën drejtuese dhe kryer ndërrimin e marshit më shpejt në shpejtësi më të lartë.

Jaguar F‑PACE është SUV i performancës që kombinon ngazëllimin e drejtimit me praktikën dhe efikasitetin. Krijoni F‑PACE tuaj perfekt me konfiguruesin tonë.

NDËRTO VETË

1Disponueshmëria varet nga tregu.
2Në varësi të modelit dhe motorit.
3Vetëm në dispozicion në motor nafte 2.0 litërsh me 4 cilindra dhe 163PS.
4Vetëm transmisioni automatik.
5Standard në F‑PACE S dhe SVR, nuk disponohet në motorin 2.0 litërsh 163PS me 4 cilindra me naftë.
6Vetëm transmisioni automatik. Standard në F‑PACE S dhe SVR, nuk disponohet në motorin 2.0 litërsh 163PS me 4 cilindra me naftë.
Të gjitha shifrat janë objektiva të prodhuesit dhe i nënshtrohen konfirmimit përfundimtar përpara prodhimit. Vini re se emetimet CO2 dhe shifrat e ekonomisë së karburantit mund të ndryshojnë sipas rrotave dhe shifrat më të ulëta mund të mos jetë të arritshme me rrota standarde.
Shikoni F‑PACE WLTP.
Shikoni shifrat e F‑PACE SVR WLTP.
WLTP është testi zyrtar i ri i BE-së që përdoret për të llogaritur konsumin e standardizuar të karburantit dhe shifrat e CO2 për makinat e pasagjerëve. Kjo mat konsumin e karburantit dhe të energjisë, distancën dhe emetimet. Kjo është projektuar për të dhënë shifra më afër sjelljes reale të automjetit. Teston automjetet me pajisje opsionale dhe me një procedurë më rigoroze të testimit dhe profilin e ngarjes.
‡‡‡Të dhënat e motorit nuk janë ri-certifikuar në vitin 2018. Të dhënat e paraqitura përputhen me certifikimin 2017.