SIGURI DHE PRAKTIKË

Padyshim makina e drejtuesit.

EKSPLORONI SIGURINË
KRAHASONI AUTOMJETET TONA
Zgjidhni deri në tre automjete Jaguar dhe krahasojini krah për krah
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit më të afërt të Jaguar
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Jaguar
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Kërkoni një shitës të autorizuar Jaguar pranë jush
NJË VEND I SIGURT PËR TË QENË

Shufrat në rast përmbysjeje janë një tipar thelbësor i sigurisë në modelet kabriolet, si dhe pjesa e dukjes. Me shtresa të kromuara ose të zeza me shkëlqim.

HAPËSIRË PËR DY
SIGURIMI
F‑TYPE përmban një sistem gjithëpërfshirës jastëkësh ajri për ju dhe pasagjerin. Sensorët zbulojnë madhësinë dhe peshën tuaj dhe të pasagjerit përpara se jastëkët e përparmë të ajrit të hapen si duhet. Tendosësit e avancuar të rripave të sigurimit të F-TYPE automatikisht shtrëngojnë rripat e sigurimit në situata ngadalësimi të shpejtë.
THELBËSORET E JETESËS
Hapësirë më se e mjaftueshme për një fundjavë larg. F‑TYPE siguron hapësirë të mjaftueshme në bagazh për valixhet e dorës së dy personave. Te kupéja, kapaku opsional i bagazhit hapet dhe ngrihet automatikisht me prekjen e një butoni të pozicionuar në mënyrë të përshtatshme.
LARGONI ERRËSIRËN

Me fenerët e rinj opsional piksel LED të F‑TYPE, teknologjia inteligjente lejon që rrezja e lartë të ndahet dhe të shmangë verbimin e drejtuesve të tjerë. Gjithashtu përshtat gjerësinë dhe thellësinë e tij me shpejtësinë ku po udhëtoni ose kur merrni një kthesë, përkulet me lakimin e rrugës, duke ofruar shikueshmëri më të madhe në të gjitha situatat.

PA MUNDIM NGA A NË B

F‑TYPE është padyshim makina e drejtuesit. Sisteme sigurie të përparuara dhe sisteme të ndihmës së drejtuesit ju ndihmojnë të përqendroheni në kënaqësinë e madhe të drejtimit.

ASISTENCA E DREJTUESIT
SIGURIA
PAKETA E ASISTENCËS SË KËNDIT TË VËSHTIRË
Nëse një makinë tjetër ndodhet në vendin e vështirë për të parë kur filloni të ndërroni korsi, Asistenca e Këndit të Vështirë zbulon makinën dhe zbaton moment drejtimi korrigjues, duke e drejtuar makinën tuaj në mënyrë të sigurtë larg nga automjeti që po afrohet. Kur ktheheni mbrapsht, Monitoruesi i Trafikut Prapa përdor të njëjtin sistem për t'ju paralajmëruar për lëvizjen e automjeteve përmes ekranit me prekje.
ASISTENCA E RUAJTJES SË KORSISË
Zbulon kur makina del pa qëllim nga korsia dhe zbaton një moment rrotullues korrigjues në timon, duke ju inkurajuar ta drejtoni automjetin brenda korsisë.
KAMERA E PASME
Kamera e Pasme siguron dukshmëri të përmirësuar kur ecën mbrapsht. Për të ndihmuar me parkimin, vija statike që përfaqësojnë rrugën e parashikuar të automjetit shfaqen në ekranin me prekje.
KONTROLLI I UDHËTIMIT DHE KUFIZUESI I SHPEJTËSISË
Kontrolli i Udhëtimit ju mundëson të mbani shpejtësi konstante pa përdorimin e vazhdueshëm të pedalit të përshpejtuesit. Kufizuesi i Shpejtësisë ju lejon të paracaktoni një shpejtësi maksimale të automjetit.
ASISTENCA E PARKIMIT
Parkimi në paralel është bërë edhe më i lehtë me ndihmën e Paketës së Parkimit, duke e drejtuar automjetin brenda dhe jashtë një hapësire të përshtatshme. Pasi të përzgjidhni Drive ose Reverse, ju duhet vetëm të kontrolloni shpejtësinë e automjetit. Grafikat dhe njoftimet ju drejtojnë përmes manovrave.
NJOHJA E TABELAVE TË TRAFIKUT DHE KUFIZUESI PËRSHTATËS I SHPEJTËSISË
Ju mban të informuar për kufizimet e shpejtësisë dhe shenjat që ndalojnë parakalimin duke i shfaqur qartë në grupin e kroskotit. Kufizuesi Inteligjent i Shpejtësisë përdor njohjen e shenjave të trafikut për të ndihmuar në mbajtjen e automjetin tuaj brenda kufirit të përshtatshëm të shpejtësisë.
FRENIMI NË RAST URGJENCE
Ndihmon për të parandaluar përplasjet me automjete të tjera dhe këmbësorët duke përdorur kamera të brendshme. Nëse zbulohet një goditje e mundshme përpara, sistemi jep paralajmërime akustike dhe vizuale. Nëse nuk ndërmerret asnjë veprim, sistemi aktivizon frenimin për të ndihmuar në reduktimin e ashpërsisë së përplasjes së mundshme.
MONITORIMI I GJENDJES SË DREJTUESIT
Duke monitoruar të dhënat e manovrimit, aktivitetin e frenimit dhe gazit, Monitorimi i Gjendjes së Drejtuesit zbulon nëse po filloni të ndiheni të përgjumur dhe ju jep një paralajmërim të hershëm kur keni nevojë për të marrë një pushim.
SISTEM MONITORIMI I PRESIONIT TË GOMAVE
Duke plotësuar nevojën që të kontrolloni presionin e gomave, sistemi monitoron vazhdimisht presionin në secilën rrotë dhe ju paralajmëron kur një ose më shumë goma janë shfryrë në mënyrë të konsiderueshme.
NDËRTO VETË
ZGJIDH F-TYPE TËND

Nuk ka përgjigje të gabuar kur zgjidhni midis Kupé dhe Kabriolet.

ZGJIDHNI MODELIN TUAJ
KRAHASONI AUTOMJETET TONA
Zgjidhni deri në tre automjete Jaguar dhe krahasojini krah për krah
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit më të afërt të Jaguar
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Jaguar
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Kërkoni një shitës të autorizuar Jaguar pranë jush

Karakteristikat opsionale dhe disponueshmëria e tyre mund të ndryshojnë sipas specifikimit të automjetit (modeli dhe fuqia) ose kërkojnë instalimin e karakteristikave të tjera për t'u pajisur. Ju lutemi të kontaktoni shitësin tuaj lokal për më shumë detaje ose konfigurojeni automjetin tuaj në linjë.

Drejtuesit duhet të sigurohen se janë në kontroll të plotë të automjetit në çdo kohë.