PERFORMANCË DREJTIMI

Përjetoni udhëtim pa mundim dhe gjallërues përmes teknologjive dhe inxhinierisë së avancuar të XE-së.

SHIKO FILMIN
KRAHASONI AUTOMJETET TONA
Zgjidhni deri në tre automjete Jaguar dhe krahasojini krah për krah
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit të autorizuar më të afërt
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Jaguar
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Kërkoni një shitës të autorizuar Jaguar pranë jush
REHATI DHE DINAMIZËM
STRUKTURË E LEHTË PREJ ALUMINI

Dizajni me peshë të lehtë redukton konsumin e karburantit dhe emetimet e CO2, pa kompromentuar qëndrueshmërinë dhe besueshmërinë. Teknologjia e kursimit të peshës ndihmon në arritjen e shpejtësisë maksimale deri në 250 km/h.

VEKTORIZIMI I TËRHEQJES NGA FRENIMI
VEKTORIZIMI I TËRHEQJES NGA FRENIMI

Duke maksimizuar kontrollin në të gjitha sipërfaqet, XE vazhdimisht monitoron dhe balancon shpërndarjen e momentit për të përmirësuar si mbërthimin edhe drejtimin e automjetit. Duke ndihmuar me qëndrueshmërinë, sistemi redukton marrjen e kthesave gjerë duke aplikuar frenim te rrotat e brendshme dhe moment më të madh te rrotat e jashtme.

yt:Fw9zhsJ6JWc
STRUKTURË E LEHTË PREJ ALUMINI
TORQUE VECTORING BY BRAKING
TEKNOLOGJIA E DREJTIMIT
TË GJITHA RROTAT AKTIVE
Sistemi Të Gjitha Rrotat Aktive i XE-së e përparon performancën dhe kontrollin e automjetit. Softuerin Dinamika Inteligjente e Kollodokut (IDD) analizon kushtet aktuale të rrugës dhe shpërndan fuqinë ndërmjet rrotave për të ndihmuar në arritjen e manovrimit dinamik në çdo sipërfaqe.
SHIKO FILMIN
yt:Ul20FhA6c6g
REAGIM PËRSHTATËS I SIPËRFAQES
Teknologjia e reagimit ndaj terrenit, Reagim Përshtatës I Sipërfaqes (AdSR) 1, punon me të gjitha rrotat aktive për të siguruar udhëtim të qetë në kushte të pafavorshme. AdSR njeh dallimet midis sipërfaqeve dhe përshtat reagimin e pedalit të shpejtësisë të XE-së duke mundësuar udhëtim të qëndrueshëm në sipërfaqe të ndryshme si bari, zhavorri ose dëbora.
KONTROLLI I LËVIZJES NË TË GJITHA SIPËRFAQET
Kontrolli i Lëvizjes në të Gjitha Sipërfaqet (ASPC)* është një kontroll i udhëtimit me shpejtësi të ulët që ju ndihmon të mbani shpejtësi të njëtrajtshme në situata me tërheqje të ulët.
SUSPENSION I FRYMËZUAR
Sistemet e sofistikuara të suspensionit para dhe prapa të XE-së zgjerojnë aftësinë dinamike të saj. Suspensioni Sportiv Pasiv2 ofron susta më të forta dhe akordim drejtimi unik të ndihmuar me fuqi - të dyja kontribuojnë në drejtimin e manovrueshëm të XE-së.
SHIKO FILMIN
yt:sTT2DEs-cZ8
MOTORËT DHE TRANSMISIONET
MOTORËT

Gama jonë e motorëve me benzinë dhe naftë janë të përcaktuara për të bashkuar efikasitetin e karburantit me performancën e qetë, duke mundësuar udhëtim emocionues, çdo herë.

GAMA

Gama e motorëve të Jaguar ka teknologji të reja për të siguruar konsum karburanti dhe emetimeve më të ulët të CO2, pa kompromentuar performancën.

BENZINË
XE ofron zgjedhje ndërmjet dy motorëve me benzinë nga gama Ingenium me rendiment prej 250 KF dhe 300 KF. Motori 2.0 litërsh me 4 cilindra me turbokomprimues përfshin fleksibilitet për të optimizuar performancën dhe ekonominë e karburantit të Jaguar XE.
I RI ME NAFTË
Motori 2.0 litërsh me naft me turbokopmrimues mundson përzierje optimale të ekonomisë dhe performancës, të disponueshme me 180 kuaj fuqi. Turbokomprimuesi pakëson vonesën e turbos, duke gjeneruar performancë të vazhdueshme.
SHIKONI SPECIFIKIMET
DREJTIMI DINAMIK
PAKETA MANOVRIM DINAMIK

Duke përmirësuar estetikën e automjetit dhe përvojën tuaj në drejtimin e automjetit, kjo paketë përmban Dinamikën e Konfigurueshme, Dinamikën Përshtatëse, diskofrena të kuqe, frena të përparme 350mm dhe bisht bagazhi.

NDËRTO VETË
DINAMIKË E KONFIGURUESHME
Personalizoni karakteristikat e drejtimit sipas preferencave. Dinamika e Konfigurueshme ju mundëson të përshtatni peshën drejtuese, hartëzimin e transmisionit dhe reagimin e shpejtësisë.
SHIKO FILMIN
yt:r6FXUvAlcok
DINAMIKA PËRSHTATËSE
Nëse jeni duke përshpejtuar në autostradë, duke ecur në rrugët e vendit ose duke lundruar nëpër qytet, Dinamika Përshtatëse* modifikon reagimin e XE për të përputhur kushtet me stilin tuaj të drejtimit. Sistemi përshtat vazhdimisht amortizatorët për të siguruar ekuilibrin optimal mes rehatisë, përsosjes dhe shkathtësisë gjatë gjithë kohës.
SHIKO FILMIN
yt:F_ecqRJGdko
KONTROLLI I DREJTIMIT TË JAGUAR
Gëzoni stilin e preferuar të drejtimit menjëherë me Kontrollin JaguarDrive që përfshin modalitetet e drejtimit Comfort, ECO, Dynamic dhe Shi, Akull e Dëborë.
SHIKO FILMIN
yt:e6qPki3mQk0
EPAS
Drejtimi Elektrik i Asistuar me Fuqi (EPAS) ofron kontroll, reagim dhe përgjigje të jashtëzakonshme, duke ju dhënë saktësi në shpejtësi dhe asistencë të plotë gjatë manovrimit në shpejtësi të ulët.
SHIKO FILMIN
yt:Behx2sCilJo
KRAHASONI AUTOMJETET TONA
Zgjidhni deri në tre automjete Jaguar dhe krahasojini krah për krah
NDËRTO VETË
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit të autorizuar më të afërt
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Jaguar
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Kërkoni një shitës të autorizuar Jaguar pranë jush

1Disponohet vetëm me dinamikën e konfigurueshme dhe përshtatëse.
2Disponohet vetëm te XE R-Dynamic me Rrota të Pasme Aktive.