PERFORMANCË DREJTIMI

Dinamika e makinës Jaguar është legjendare - XF e ngre këtë pikë referimi edhe më të lart.

SHIKO FILMIN
PËRSHTATSHMËRIA DHE DINAMIZMI

Me rehatinë e saj të shkëlqyeshme të udhëtimit dhe manovrimin sportiv të jashtëzakonshëm, XF ofron një gjerësi përvojash gjallëruese. E disponueshme me benzinë dhe naftë1, opsioni i tërheqjes me të gjitha rrotat (AWD) me Dinamikë Inteligjente Kollodoku (IDD) i jep XF-së aftësi edhe më të madhe në kushte me rrugë sfiduese.

NDËRTO VETË
TIPARE FIRMË
UDHËTIMI DHE MANOVRIMI
XF përgjigjet me shkathtësi dhe performon me dinamizëm duke ruajtur gjithmonë rehatinë e udhëtimit. Kjo ndodh pjesërisht falë strukturës së lehtë prej alumini të XF-së por jashtëzakonisht e fortë. Kjo është platforma ideale për suspensionin pirun të dyfishtë të avancuar dhe sistemet e pasme të suspensionit Integral Link dhe i japin XF-së frymën e një veture sportive.

Mjetet e paraqitura në përmbajtjen e filmuar në këtë faqe mund të mos jenë përfaqësime të sakta të përmirësimeve dhe shtesave të fundit. Ju lutemi referojuni shitësit tuaj lokal Jaguar për specifikimet e fundit.
SHIKO FILMIN
yt:Axc9sJv34gE
SUSPENSION I FRYMËZUAR
Komponentët e forta dhe të lehta prej alumini përbëjnë sistemet e sofistikuara të para dhe të pasme të suspensionit të XF. Në pjesën e përparme, një strukturë suspensioni pirun i dyfishtë, e ngjashme me F‑TYPE, siguron manovrim që kryeson në klasë. Një sistem suspensioni Integral Link në pjesën e pasme siguron fortësi për të mbështetur manovrimin, përmirëson cilësinë e udhëtimit edhe më tej dhe zgjeron gjerësinë e aftësisë dinamike të XF-së.
SUSPENSION I PASMË VETË-NIVELUES ME AJËR
Edhe kur është plotësisht i ngarkuar, rehatia e XF Sportbrake dhe manovrimi i saktë ruhet nga suspensioni i pasmë vetë-nivelues me ajër2. Ky sistem automatikisht mbush sustat e ajrit për të luftuar peshën e ngarkesave të rënda, kjo ndihmon në garantimit të shasisë së niveluar dhe lartësisë së udhëtimit.
SHIKO FILMIN
GAMA INGENIUM

Ingenium është brezi i ri i motorit Land Rover të Jaguar i projektuar për performancë pa mundim, përsosje dhe efikasitet. Me teknologjinë e avancuar dhe konstrukt alumini, Ingenium siguron konsumim të ulët të karburantit dhe emetimeve të CO2.

SHIKO SPECIFIKIMET
MOTORI INGENIUM ME BENZINË

Motorët e rinj Ingenium të XF-së 2.0 litërsh me 4 cilindra me benzinë me turbokomprimues ofrojnë fuqi dhe moment të shkëlqyer. Me dizajnin e tyre të lehtë dhe përdorimin e gjerë të kushinetave me fërkim të ulët, ato janë ndërtuar për performancë efikase me shumë qetësi.

SHIKO SPECIFIKIMET
MOTORI INGENIUM ME NAFTË

Teknologjia Ingenium mbështet tre nga motorët me naftë në gamën XF. Këta motorë me fërkim të ulët, me konstrukt alumini kanë blloqe cilindrash të fortë dhe boshte balancues të dyfishtë për të siguruar nivele vibracioni të ulëta, për një performancë ditore të qetë. Të gjithë motorët janë të pajisur me teknologji Ndiz/Fik1 dhe karikim rigjenerues inteligjent - duke kapur energjinë kinetike të frenimit për të ngarkuar baterinë - për ekonomi maksimale, sidomos gjatë lëvizjes në zona urbane.

SHIKO SPECIFIKIMET
MOTORI 3.0 LITËRSH ME 6 CILINDRA 300PS ME NAFTË ME TURBOKOMPRIMUES TË DYFISHTË

Motori 3.0 litërsh me 6 cilindra 300PS me naftë me turbokomprimues të dyfishtë ofron fuqi, moment dhe drejtueshmëri të jashtëzakonshme. Ai përdor turbokomprimim sekuencial të dyfishtë-paralel - një koncept pionier nga Jaguar Land Rover - për shpërndarje të qetë dhe më të menjëhershme të fuqisë në të gjitha shpejtësitë e motorit, si dhe ftohje uji me dy faza për të kursyer energji.

SHIKO SPECIFIKIMET
MOTORË TË FRYMËZUAR NGA F‑TYPE

Të gjithë motorët me benzinë ​​të XF-së ofrojnë energji dhe reagim, duke përmirësuar efikasitetin. I njëjti me F‑TYPE, motori 3.0 litërsh V6 me benzinë me superkomprimues ofron fuqi prej 380 PS dhe moment 450Nm. Ky motor komplet prej alumini siguron akses të menjëhershëm në nivelet e larta të performancës dhe moment në të gjitha shpejtësitë e motorit, si dhe një zhurmë unike.

SHIKO SPECIFIKIMET
TRANSMISIONI AUTOMATIK

Duke siguruar ndërrimin e shpejtë të transmisionit për përshpejtim të lehtë, transmisioni automatik me 8 shpejtësi i XF-së është shumë i përgjegjshëm, i qetë dhe efikas. Nëpërmjet një përzgjedhësi rrotullues bashkëkohor me ngjyrë të zezë sateni - transmisioni ofron ndërrime më të shpejta dhe ulje më sportive në Modalitetin Dinamik dhe rritje më të shpejta në Modalitetin Ekonomik. Ju gjithashtu mund të zgjidhni që të kontrolloni me dorë lëvizjet e transmisioneve, nëpërmjet levave nën timon, me prekjen e një gishti.

TRANSMISIONI MANUAL

Ky transmision manual me 6 shpejtësi3 me peshë të lehtë, shumë i avancuar, kontribuon në efikasitetin e jashtëzakonshëm të XF. Shtresat e aliazhit të aluminit, boshtet e zbrazët dhe ingranazhet me xhepa kursejnë çdo gram peshe të mundshme - duke e bërë këtë njësi më të lehtë në klasën e saj. Projektuar në mënyrë specifike për kërkesat e performancës së makinave sportive - ofron ndërrime transmisioni të shkëlqyeshme, të shkurtra dhe nivele të shkëlqyera rehatie.

Mjetet e paraqitura në përmbajtjen e filmuar në këtë faqe mund të mos jenë përfaqësime të sakta të përmirësimeve dhe shtesave të fundit. Ju lutemi referojuni shitësit tuaj lokal të Jaguar për specifikimet e fundit.

SHIKO FILMIN
yt:bAjXotBQMK4
DRIVING DYNAMICS
TË GJITHA RROTAT AKTIVE DHE DINAMIKA INTELIGJENTE E KOLLODOKUT
XF ofron autoveturën unike Jaguar me të gjitha rrotat aktive me Dinamikë Inteligjente të Kollodokut (IDD)1 dhe Reagimi Përshtatës i Sipërfaqes (AdSR)4 në modelet e benzinës dhe naftës. Zhvilluar ekskluzivisht nga Jaguar, softueri unik IDD përmban algoritme të sofistikuara për të reaguar në mënyrë inteligjente ndaj gjendjes së terrenit. Parashikues, si dhe reagues, sistemi ndihmon në parandalimin e humbjes së tërheqjes në vend që të punojë për ta rifituar atë. Duke shtuar aftësinë e XF-së, sistemi AdSR funksionon në të gjitha shpejtësitë e motorit, duke bërë në mënyrë automatike dallimet midis sipërfaqeve për të mundësuar mbërthimin maksimal në dispozicion.
SHIKO FILMIN
KONTROLLI I LËVIZJES NË TË GJITHA SIPËRFAQET
Unike në këtë klasë automjeti, Kontrolli i Lëvizjes në të Gjitha Sipërfaqet (ASPC)5 nga Jaguar ju jep besim të shtuar në kushte të rrëshqitshme - qoftë nëse niseni në një rrugë me dëborë, lëvizni në pjerrësi të akullt ose bar të lagësht. ASPC është një kontroll drejtimi në shpejtësi të ulët që ndihmon XF-në të përballojë situata me tërheqje të ulët, pavarësisht nga moti - duke ju lejuar të përqendroheni te drejtimi.
SHIKO FILMIN
yt:tIehVGxFtw8
DINAMIKË E KONFIGURUESHME
E frymëzuar vetura sportive F‑TYPE, sistemi opsional Dinamikë e Konfigurueshme7 ju lejon të vendosni dinamikën e XF-së për hartëzimin e shpejtësisë, pikat e ndërrimit të transmisionit dhe drejtimin që iu përshtatet nevojave tuaja të drejtimit me performancë. Aktivizohet kur modaliteti dinamik është përzgjedhur në JaguarDrive Control. Modaliteti Dinamik përforcon karakterin sportiv të XF-së duke theksuar reagimin e pedalit të shpejtësisë, rritur peshën drejtuese dhe kryer ndërrimin e transmisionit më shpejt në shpejtësi më të lartë. Kur është pajisur me Dinamikën Përshtatëse opsionale, ju mund ta bëni cilësimin tuaj edhe më personal duke konfiguruar cilësimet e amortizatorit.
SHIKO FILMIN
yt:AkxF9B31yoY
DINAMIKA PËRSHTATËSE
Nëse jeni duke përshpejtuar në autostradë, duke ecur në rrugët e vendit ose duke lundruar nëpër qytet, Dinamika Përshtatëse6 modifikon reagimin e XF për të përputhur kushtet me stilin tuaj të drejtimit. Sistemi përshtat vazhdimisht amortizatorët për të siguruar ekuilibrin optimal mes ekuilibrit dhe rehatisë gjatë gjithë kohës.
DREJTIMI ELEKTRIK I ASISTUAR ME FUQI

Drejtimi Elektrik i Asistuar me Fuqi i XF-së (EPAS) ofron reagim, kontroll dhe ndihmë të menjëhershme të fuqisë. Duke lejuar menaxhimin e sofistikuar të kompjuterit për të përshtatur nivelet e mbështetjes drejtuese, EPAS kalibron sasinë e ndihmës së fuqisë për çdo kthesë dhe manovrim. EPAS gjithashtu punon bashkë me karakteristikat e tjera të asistencës së makinës, duke përfshirë Ndihma e Ruajtjes së Korsisë (LKA) dhe Asistenca e Parkimit7, për të ofruar siguri më të lartë dhe për të rritur volinë e shoferit.

Mjetet e paraqitura në përmbajtjen e filmuar në këtë faqe mund të mos jenë përfaqësime të sakta të përmirësimeve dhe shtesave të fundit. Ju lutemi referojuni shitësit tuaj lokal Jaguar për specifikimet më të fundit.

SHIKO FILMIN
yt:1yDFHRy2PJE
KONTROLLI JAGUARDRIVE

Kontrolli i JaguarDrive ju lejon të zgjidhni ndërmjet modaliteteve Standard, Eco (Ekonomik), Dynamic (Dinamik) ose Snow Ice Snow (Borë Akull), ku secila ndryshon manovrimin, reagimin e pedalit të shpejtësisë dhe pikat e ndërrimit të transmisioneve. Modaliteti Eko inkurajon lëvizjen me kursim karburanti, ndërsa Modaliteti Dinamik përforcon ndjeshmërinë e pedalit të shpejtësisë, i mban transmisionet më gjatë dhe rrit koeficientin e manovrimit. Duke përzgjedhur modalitetin Shi Akull Borë, sistemi automatikisht frenon përshpejtimin dhe zbaton tërheqje më graduale në kushte të rrëshqitshme.

Dizajni bashkëkohor i Jaguar i vlerësuar me çmime, dinamika e avancuar e lëvizjes dhe info-zbavitja brenda makinës e fjalës së fundit së teknologjisë e veçon XF-në nga konkurrenca. Përdorni konfiguruesin për të krijuar XF-në tuaj të përsosur.

NDËRTO VETË

1Të varura nga tregu.
2Standard në XF Sportbrake. Nuk disponohet në XF Saloon.
3Disponohet me motorë Ingenium 2.0 litërsh me 4 cilindra 163 kuaj fuqi dhe 2.0 litërsh me 4 cilindra 180 kuaj fuqi me naftë me turbokomprimues. Transmisioni manual nuk disponohet në motor Ingenium 2.0 litërsh me 4 cilindra 180 kuaj fuqi me naftë me turbokomprimues në XF Sportbrake.
4AdSR është opsional në mjetet me të gjitha rrotat aktive me pajisje të pajisura me Dinamikë Përshtatëse (AD).
5Vetëm transmisioni automatik.
6Opsional me të gjithë motorët me përjashtim të motorit me naftë 2.0 litra me 4 cilindra 163PS. Standard në XF S.
7Karakteristikë opsionale. Kërkon Asistencën e Parkimit 360° të montuar.
‡Të gjitha shifrat janë objektiva të prodhuesit dhe i nënshtrohen konfirmimit përfundimtar përpara prodhimit. Vini re se emetimet CO2 dhe shifrat e ekonomisë së karburantit mund të ndryshojnë sipas rrotave dhe shifrat më të ulëta mund të mos jetë të arritshme me rrota standarde.

NDËRTO VETË

Përdorni konfiguruesin për të krijuar automjetin tuaj të përsosur
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit të autorizuar më të afërt
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Jaguar
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Kërkoni një shitës të autorizuar Jaguar pranë jush