PRAKTIKA DHE SIGURIA

XF ofron hapësirë ​​të gjithanshme, karakteristika praktike dhe nivele 5 të sigurisë Euro NCAP.

Automjeti i shfaqur: XF S Sportbrake me karakteristika opsionale të montuara.

NDËRTO VETË

Përdorni konfiguruesin për të krijuar automjetin tuaj të përsosur
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit të autorizuar më të afërt
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Jaguar
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Kërkoni një shitës të autorizuar Jaguar pranë jush
DETAJE PRAKTIKE

E brendshmja e gjithanshme e XF-së ju ndihmon të bëni maksimumin e jetesës suaj. Praktika e saj dhe teknologjitë e avancuara të drejtuesit bëjnë çdo udhëtim më të lehtë dhe më relaksues.

NDËRTO VETË
TIPARE FIRMË
ÇELËSI I AKTIVITETIT
Çelësi i aktivitetit, një opsion i disponueshëm vetëm në XF Sportbrake, e bën jetën e plotë edhe më të lehtë. Rripi i dorës është i fortë dhe plotësisht i papërshkueshëm nga uji, duke ju lejuar të merrni pjesë në një sërë aktivitetesh - nga hedhja me parashutë në not - duke ju dhënë akses të menjëhershëm te makina në çdo kohë. Pulti konvencional mund të mbetet brenda makinës pasi çaktivizohet për qëllime sigurie.
SHIKO FILMIN
DERË BAGAZHI/BAGAZHI ME HAPJE GJESTI<sup>2</sup>
Me derë bagazhi/bagazhi me hapje gjesti ju mund të hyni në bagazh kur duart tuaja janë plot. Thjesht vendosni këmbën tuaj nën një nga qoshet e pasme të makinës dhe bagazhi hapet ose mbyllet.
SHIKO FILMIN
HAPËSIRA E NGARKIMIT
E brendshmja e gjithanshme e XF Sportbrake është projektuar për të përmbushur kërkesat e stilit tuaj të jetesës. Hapësira e ngarkesës së saj siguron 565 litra hapësirë ​​kur ndenjëset e pasme janë në vend. Palosni ndenjëset e pasme dhe krijoni një hapësirë ​​që është dy metra në gjatësi dhe mbi një metër në gjerësi në pikën më të ngushtë, duke ofruar kështu 1.675 litra kapacitet për bagazhe plus hapësirën e fshehtë nën dysheme.
SHIKO FILMIN
ÇENGEL ME HAPJE
Çengeli opsional me hapje elektrike fshihet prapa prapakolpit, me pamje të pastër dhe tërheqëse. Miratuar për ngarkesa të rimorkiove deri në 2,000 kg.
SHIKO FILMIN
SIGURIA & TIPARET E NDIHMËS PËR DRIVER

Për ta bërë çdo udhëtim një eksperiencë më të sigurt, XF ofron një sërë asistencash për drejtuesit. Duke përdorur teknologjitë më të fundit InControl, kjo paketë karakteristikash ndihmon në shmangien e goditjeve të mundshme dhe menaxhimin e një sërë skenarësh të ndryshëm të drejtimit.

KAMERA RRETHUESE 360°<sup>3</sup>
Duke ndihmuar me manovra të ndryshme, nga parkimi buzë trotuarit deri në hyrjen e daljen nga hapësirat e ngushta dhe kryqëzimet, Kamera Rrethuese ju jep vizion të jashtëm 360° në ekranin me prekje. Për të përmirësuar më tej këtë sistem, gjithashtu disponohen edhe Udhëzime të Automjeteve Përpara dhe Zbulimi i Trafikut Përpara. Duke formuar një pjesë Kamerës Rrethuese, Udhëzim i Automjetit Përpara i jep drejtuesit një vizualizim në ekran të automjetit dhe distancës së parkimit. Zbulimi i Trafikut Përpara ndihmon në shmangien e goditjeve të mundshme në situata ku manovrimi përpara përfshin fushëpamje të kufizuar.
KAMERA ME VIZION-STEREO DHE FRENIM AUTONOM NË RAST URGJENCE
Në një situatë frenimi në rast urgjence, XF është gati. Duke përdorur një kamere përpara, nëse zbulohet një përplasje e mundshme, XF jep një paralajmërim për përplasje përpara, duke ju lejuar kohë për të ndërmarrë veprim. Vijojnë paralajmërimet vizuale në ekranin Afishimi Ballor (nëse është pajisur) dhe në panelin e mjeteve. Nëse përsëri parashikohet përplasje dhe drejtuesi nuk ndërmerr asnjë veprim, sistemi aktivizon frenimin për të ndihmuar në reduktimin e ashpërsisë së përplasjes së mundshme.
SHIKO FILMIN
yt:1EDxvxwoHmI
NDIHMA E AVANCUAR E PARKIMIT<sup>4</sup>
Ndihma e Avancuar e Parkimit e bën parkimin në hapësira të ngushta më lehtë se kurrë. Sensorët masin hapësirën dhe nëse është e përshtatshme, i mundësojnë XF-së të vetëdrejtohet me saktësi gjatë manovrave të parkimit paralel dhe pingul - shoferi duhet të kontrollojë frenat dhe përshpejtuesin. Për hapësira paralele, funksioni i ndihmës dalëse mund të ndihmojë në përsëri në drejtimin e XF-së. Sistemi i zbulimit të trafikut të kundërt, duke përdorur sensorë të sistemit të monitorimit të këndit të vështirë, është në gjendje të zbulojë automjetet që afrohen që mund të jenë të padukshme nga shoferi, duke lëshuar një alarm të dëgjueshëm dhe një njoftim në ekranin me prekje.
SHIKO FILMIN
yt:t0bJwhuBcew
NJOHJA E TABELAVE TË TRAFIKUT ME KUFIZUES PËRSHTATËS TË SHPEJTËSISË<sup>5</sup>
Teknologjia e Njohjes së Shenjave të Trafikut të Jaguar (TSR) përdor kamerën tepër të saktë përpara për të zbuluar kufizimin e shpejtësisë dhe tabelat ndalim-parakalimi, e më pas ia shfaq drejtuesit. Ky sistem merr parasysh kufizimet e përkohshëm të shpejtësisë dhe kushtet e rrugës. Kufizuesin Përshtatës të Shpejtësisë, nëse përzgjidhet, do të përdorë informacionin e sinjalizimit të TSR-së, së bashku me të dhënat e hartës nga sistemi i navigimit opsional, për të ndihmuar në mbajtjen e XF-së nën kufirin e duhur të shpejtësisë.
SHIKO FILMIN
yt:9oDfEgUTbCw
PARALAJMËRIMI I DALJES NGA KORSIA, ASISTENCA E RUAJTJES SË KORSISË DHE MONITORIMI I GJENDJES SË DREJTUESIT
XF-ja është pajisur me Paralajmërimin e Daljes nga Korsia si standard, duke siguruar paralajmërime nëse makina largohet pa qëllim nga korsia e saj. Për të plotësuar këtë, është në dispozicion një teknologji inovative - Asistenca e Ruajtjes së Korsisë (LKA) dhe Monitorimi i Gjendjes së Drejtuesit (DCM). LKA ndjen daljen e paqëllimshme nga korsia dhe ndihmon që XF të kthehet në korsinë e saj. Gjithmonë në funksionim për t'ju mbajtur të sigurt, DCM vazhdimisht analizon të dhënat e lëvizjes për të zbuluar shkëputjet e përqendrimit për shkak të lodhjes. Kur sistemi përcakton se një drejtues është potencialisht i përgjumur është në timon, ai sugjeron kryerjen e një pushimi nëpërmjet një njoftimi në panelin e mjeteve.
Film features Lane Keep Assist only.
SHIKO FILMIN
yt:6qIFIr8SWdM
ASISTENCA E KËNDEVE TË VËSHTIRA DHE ZBULIMI I MJETEVE GJATË ECJES MBRAPSHT
Nëse makina juaj zbulon një automjet tjetër që afrohet shpejt me në këndin e vështirë, sistemi Monitorimi i Këndeve të Vështira njofton me anë të një drite paralajmëruese të vogël në pasqyrën përkatëse të jashtme. Si një përmirësim për këtë, Asistenca e Këndit të Vështirë përdor një moment drejtues për t'ju shmangur nga makinë në këndin tuaj të vështirë nëse filloni të ndryshoni korsi. Duke përdorur të njëjtin sistem radar, Zbulimi i Mjeteve Gjatë Ecjes Mbrapsht ju paralajmëron nëpërmjet ekranit me prekje për automjete në lëvizje gjatë ecjes mbrapsht - për shembull, kur lëvizni në një parkim me shikim të kufizuar.3
SHIKO FILMIN
yt:KBDoSu0jO0E

Dizajni bashkëkohor i Jaguar i vlerësuar me çmime, dinamika e avancuar e lëvizjes dhe info-zbavitja brenda makinës e fjalës së fundit së teknologjisë e veçon XF-në nga konkurrenca. Përdorni konfiguruesin për të krijuar XF-në tuaj të përsosur.

NDËRTO VETË

1Vetëm XF Saloon.
2Karakteristikat opsionale (requires Keyless Entry).
3Karakteristikat opsionale (requires Auto-dimming exterior mirrors)
4Karakteristikat opsionale (requires 360° Parking Aid).
5Kërkon Navigation Pro.