EKSPERIENCA E DREJTIMIT

Zbuloni përsosjen e XJ-së me një motor të jashtëzakonshëm, një transmision të shpejtë të rrufeshëm dhe një sërë teknologjish të avancuara të lëvizjes.

XJ sjell rehatinë dhe përsosjen e një makine luksoze me reagimin dhe përfshirjen e drejtuesit të një veture sportive.

NDËRTO VETË
BUKURI. FORCË. SIGURIA

Arkitektura e trupit e gjitha prej alumini e XJ është e fortë, tepër e ngurtë dhe shumë e lehtë. Me perçina dhe pa asnjë nyje të vetme të salduar, me shasi 100 për qind prej alumini monokok dhe struktura e trupit e bëjnë këtë makinën më të lehtë në klasën e vet.

Raporti i shkëlqyer fuqi-peshë përmirëson të gjitha aspektet e performancës dhe ndërtimi monokok ofron ngurtësi të rritur për manovrim të përmirësuar si dhe përfitime sigurie të shkëlqyera.

I FUQISHËM, I PËRGJEGJSHËM, INTELIGJENT

Motori V6 me turbokomprimues i XJ-së ofron moment të jashtëzakonshëm, fuqi dhe drejtueshmëri. Për ndërrime të buta të marsheve, të gjitha modelet kanë transmision me 8 shpejtësi që mundëson drejtueshmëri më reaguese dhe kursim të karburantit.

GAMA E MOTORËVE
SHIKO SPECIFIKIMET
TIPARE FIRMË
REHATIA DHE KONTROLLI
Dinamika Përshtatëse vazhdimisht monitoron makinën deri në 500 herë në sekondë, duke ndryshuar amortizimin për t’iu përshtatur terrenit. Këto përshtatje të vazhdueshme ndihmojnë në mbajtjen e XJ të niveluar dhe të qëndrueshme, duke përmirësuar kontrollin pa humbje të rehatisë së udhëtimit.
KOMANDË E PLOTË
Transmisioni automatik me 8 shpejtësi i XJ-së kontrollohet nga selektori i Jaguar Drive, i cili ngrihet në dorën tuaj sapo të shtypet butoni “Start”. Kontrolli JaguarDrive ofron dy mënyra drejtimi - Modaliteti Dinamik siguron përshpejtim më të përgjegjshëm dhe Modaliteti Dimëror siguron kontroll më progresiv në terren rrëshqitës.
MANOVRIM DHE MOMENT TË PËRMIRËSUAR
Dinamika e drejtimit të XJR575 ndihmohet nga Diferenciali Elektronik Aktiv me Vektorizim të Tërheqjes nga Frenimi. Kjo teknologji mundëson kontroll të imtësishëm të shpërndarjes së fuqisë, maksimizimin e tërheqjes dhe kufizimin e rrotullimit bosh të rrotave. Duke punuar me sistemet e Kontrollit Dinamik të Stabilitetit (DSC) dhe ABS, kjo ju lejon të shfrytëzoni plotësisht performancën emocionuese të XJR575.
TË GJITHA RROTAT AKTIVE
Sistemi inteligjent i të gjitha rrotave aktive reagon sa hap e mbyll sytë, kështu që nëse rrotat e pasme fillojnë të rrëshqasin, ajo menjëherë shpërndan tërheqjen për të kompensuar. Mbi 90 për qind e tërheqjes së motorit mund të shpërndahet nga rrotat e pasme te rrotat e përparme për të siguruar tërheqje optimale.
SHIKO FILMIN
KONTROLLI I LËVIZJES NË TË GJITHA SIPËRFAQET
Kontrolli i Lëvizjes në të Gjitha Sipërfaqet (ASPC) i Jaguar është kontroll i drejtueshmërisë në shpejtësi të ulët, e cila funksionon ndërmjet shpejtësive 3.6km/h dhe 30km/h. E ndihmon XJ-në të përballojë situatat me tërheqje të ulët, pavarësisht nga moti dhe i lejon shoferëve të përqëndrohen në drejtimin e automjetit. Sistemi gjithashtu ka një funksion largues që i lejon XJ-së të largohet nga pjesa e mbetur e sipërfaqeve të rrëshqitshme, si dhe një funksion të zbritjes në pjerrësi që kontrollon shpejtësinë e automjeteve në pjerrësitë më të rrëpirëta.
I RI ME NAFTË, BENZINË APO ELEKTRIK?

Motorët tanë aktualë të rinj me benzinë dhe naftë janë më të pastrit dhe më efikasët që kemi prodhuar ndonjëherë. Tërheqja motorike elektrike e re është e ardhmja e makinave. Cila është e duhura për ju?

ZBULO MË SHUMË

XJ është vetura supreme e Jaguar. Është kombinimi i përsosur i teknologjisë së përparuar me dinamikën e automjeteve sportive dhe luksit pompoz. Krijoni XJ-në tuaj të përsosur me konfiguruesin tonë.

NDËRTO VETË

*Shifrat e ofruara vijnë si rezultat i testeve të prodhuesit zyrtar në përputhje me legjislacionin e BE. Vetëm për qëllime krahasuese. Shifrat e botës reale mund të ndryshojnë. Shifrat e CO2 dhe ekonomia e karburantit mund të ndryshojnë sipas rrotave të vendosura dhe pjesëve shtesë opsionale.

Shikoni shifrat WLTP.
WLTP është testi zyrtar i ri i BE-së që përdoret për të llogaritur konsumin e standardizuar të karburantit dhe shifrat e CO2 për makinat e pasagjerëve. Kjo mat konsumin e karburantit dhe të energjisë, distancën dhe emetimet. Kjo është projektuar për të dhënë shifra më afër sjelljes reale të automjetit. Teston automjetet me pajisje opsionale dhe me një procedurë më rigoroze të testimit dhe profilin e ngarjes.

Të dhënat e motorit nuk janë ri-certifikuar në vitin 2018. Të dhënat e paraqitura përputhen me certifikimin 2017.

NDËRTO VETË

Përdorni konfiguruesin për të krijuar automjetin tuaj të përsosur
REZERVO NJË PROVË DREJTIMI
Organizoni një provë drejtimi përmes shitësit të autorizuar më të afërt
SHKARKO NJË BROSHURË
Shikoni dhe shkarkoni broshurat më të fundit Jaguar
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Kërkoni një shitës të autorizuar Jaguar pranë jush