• Jaguar F-PACE

  Makina Jaguar sportive më praktike.

 • JAGUAR E-PACE

  Makina SUV e parë kompakte nga Jaguar është një kombinim unik i pamjes, shkathtësisë dhe ngarjes dinamike.

 • JAGUAR I-PACE

  Prezantimi i SUV të parë tërësisht elektrik të performancës nga Jaguar

 • Jaguar F-TYPE

  Ringjallëse ndjesish, makinë sportive Jaguar e pastër.

 • Jaguar XE

  Vetura më e përparuar, efikase dhe e rafinuar që Jaguar ka prodhuar ndonjëherë.

 • Jaguar XF

  Veturë biznesi luksoz me dizajn të veçantë, dinamike dhe me teknologjinë e fundit.

 • Jaguar XJ

  Veturë luksoze, e bollshme dhe e bukur por dhe fuqishmërisht e shkathët.

 • SVO

  SVO ofron performancën e fundit në Jaguar, luksin dhe teknologjinë.

EKSPERIENCA E DREJTIMIT

Zbuloni përsosjen e XJ-së me një motor të jashtëzakonshëm, një transmision të shpejtë të rrufeshëm dhe një sërë teknologjish të avancuara të lëvizjes.
CO2 EMISSIONS g/km

As low as 99 on Manual
As low as 106 on Automatic

FUEL ECONOMY Combined mpg (l/100km)

From 75.0 (3.8) on Manual
From 68.9 (4.1) on Automatic

XJ sjell rehatinë dhe përsosjen e një makine luksoze me reagimin dhe përfshirjen e drejtuesit të një veture sportive.

NDËRTO VETË

BUKURI. FORCË. SIGURIA

Arkitektura e trupit e gjitha prej alumini e XJ është e fortë, tepër e ngurtë dhe shumë e lehtë. Me perçina dhe pa asnjë nyje të vetme të salduar, me shasi 100 për qind prej alumini monokok dhe struktura e trupit e bëjnë këtë makinën më të lehtë në klasën e vet.

Raporti i shkëlqyer fuqi-peshë përmirëson të gjitha aspektet e performancës dhe ndërtimi monokok ofron ngurtësi të rritur për manovrim të përmirësuar si dhe përfitime sigurie të shkëlqyera.

image 1 image2

I FUQISHËM, I PËRGJEGJSHËM, INTELIGJENT

Motori V6 me turbokomprimues i XJ-së ofron moment të jashtëzakonshëm, fuqi dhe drejtueshmëri. Për ndërrime të buta të marsheve, të gjitha modelet kanë transmision me 8 shpejtësi që mundëson drejtueshmëri më reaguese dhe kursim të karburantit.

MOTORI V6 3.0 LITËRSH 300PS ME NAFTË ME TURBOKOMPRIMUES TË DYFISHTË

MOTORI V6 3.0 LITËRSH 300PS ME NAFTË ME TURBOKOMPRIMUES TË DYFISHTË

Motori i ri i përditësuar me naftë 3.0 litërsh 300PS i Jaguar ofron performancë të përmirësuar dhe efikasitet të karburantit duke arritur shpejtësinë 0-100km/h në 6.2 sekonda.

Ekonomia e karburantit (e kombinuar): Nga 7 l/100km*

Emetimet e CO2: 185* g/km

Transmisioni: Transmisioni automatik me 8-shpejtësi me Ndal/Ndiz

MOTORI 3.0 LITËRSH V6 340PS ME BENZINË ME SUPERKOMPRIMUES

MOTORI 3.0 LITËRSH V6 340PS ME BENZINË ME SUPERKOMPRIMUES

Zbuloni arkitekturën e sofistikuar të motorit me benzinë V6 të Jaguar. Shijoni fuqi dhe performancë të përmirësuar me një gamë të teknologjive të përmirësuara të efikasitetit, karburantit dhe induksionit duke përfshirë injektimin e drejtpërdrejtë dhe dy boshte ekscentrike me kohëzgjatje të ndryshueshme. Me fuqi që arrin 340PS dhe moment 450Nm arrin 0-100km/h në vetëm 5.9 sekonda.

Ekonomia e karburantit (e kombinuar): 9.1 l/100km

Emetimet e CO2: 211 g/km

Transmisioni: Transmisioni automatik me 8-shpejtësi me Ndal/Ndiz

MOTORI 3.0 LITËRSH V6 340PS ME BENZINË ME TË GJITHA RROTAT AKTIVE

MOTORI 3.0 LITËRSH V6 340PS ME BENZINË ME TË GJITHA RROTAT AKTIVE

Motori 3.0 litërsh V6 340PS me benzinë me të gjitha rrotat aktive me teknologjinë e tij instinktive Jaguar Të Gjitha Rrotat Aktive (AWD) siguron besimin e drejtuesit
në të gjitha kushtet. Mund të përshpejtojë nga 0-100 km/h në 6.4 sekonda.

Ekonomia e karburantit (e kombinuar): 9.8 l/100km

Emetimet e CO2: 234 g/km

Transmisioni: Transmisioni automatik me 8-shpejtësi me Ndal/Ndiz

MOTORI 5.0 LITËRSH V8 510PS ME BENZINË ME SUPERKOMPRIMUES

MOTORI 5.0 LITËRSH V8 510PS ME BENZINË ME SUPERKOMPRIMUES

Përjetoni fuqinë lëvizëse të superkomprimuesi Eaton të brezit të gjashtë në dispozicion në XJ Autobiography. Ky motor arrin 0-100km/h në vetëm 4.9 sekonda me fuqi të mrekullueshme prej 510PS dhe moment 625Nm.

Ekonomia e karburantit (e kombinuar): 11.1 l/100km

Emetimet e CO2: 264 g/km

Transmisioni: Transmisioni automatik me 8-shpejtësi me Ndal/Ndiz

MOTORI 5.0 LITËRSH V8 575PS ME BENZINË ME SUPERKOMPRIMUES

MOTORI 5.0 LITËRSH V8 575PS ME BENZINË ME SUPERKOMPRIMUES

Fuqia e fuqishme e XJR575 me motorin 5.0 litërsh v8 575ps me benzinë me superkomprimues sjell performancë të jashtëzakonshme duke përshpejtuar nga 0-100km/h në 4.4 sekonda dhe arrin shpejtësinë maksimale prej 300km/h.

Ekonomia e karburantit (e kombinuar): 11.1 l/100km

Emetimet e CO2: 264 g/km

Transmisioni: Transmisioni automatik me 8-shpejtësi me Ndal/Ndiz

REHATIA DHE KONTROLLI

REHATIA DHE KONTROLLI

Dinamika Përshtatëse vazhdimisht monitoron makinën deri në 500 herë në sekondë, duke ndryshuar amortizimin për t’iu përshtatur terrenit. Këto përshtatje të vazhdueshme ndihmojnë në mbajtjen e XJ të niveluar dhe të qëndrueshme, duke përmirësuar kontrollin pa humbje të rehatisë së udhëtimit.

KOMANDË E PLOTË

KOMANDË E PLOTË

Transmisioni automatik me 8 shpejtësi i XJ-së kontrollohet nga selektori i Jaguar Drive, i cili ngrihet në dorën tuaj sapo të shtypet butoni “Start”. Kontrolli JaguarDrive ofron dy mënyra drejtimi - Modaliteti Dinamik siguron përshpejtim më të përgjegjshëm dhe Modaliteti Dimëror siguron kontroll më progresiv në terren rrëshqitës.

MANOVRIM DHE MOMENT TË PËRMIRËSUAR

MANOVRIM DHE MOMENT TË PËRMIRËSUAR

Dinamika e drejtimit të XJR575 ndihmohet nga Diferenciali Elektronik Aktiv me Vektorizim të Tërheqjes nga Frenimi. Kjo teknologji mundëson kontroll të imtësishëm të shpërndarjes së fuqisë, maksimizimin e tërheqjes dhe kufizimin e rrotullimit bosh të rrotave. Duke punuar me sistemet e Kontrollit Dinamik të Stabilitetit (DSC) dhe ABS, kjo ju lejon të shfrytëzoni plotësisht performancën emocionuese të XJR575.

TË GJITHA RROTAT AKTIVE

Sistemi inteligjent i të gjitha rrotave aktive reagon sa hap e mbyll sytë, kështu që nëse rrotat e pasme fillojnë të rrëshqasin, ajo menjëherë shpërndan tërheqjen për të kompensuar. Mbi 90 për qind e tërheqjes së motorit mund të shpërndahet nga rrotat e pasme te rrotat e përparme për të siguruar tërheqje optimale.

KONTROLLI I LËVIZJES NË TË GJITHA SIPËRFAQET

KONTROLLI I LËVIZJES NË TË GJITHA SIPËRFAQET

Kontrolli i Lëvizjes në të Gjitha Sipërfaqet (ASPC) i Jaguar është kontroll i drejtueshmërisë në shpejtësi të ulët, e cila funksionon ndërmjet shpejtësive 3.6km/h dhe 30km/h.. E ndihmon XJ-në të përballojë situatat me tërheqje të ulët, pavarësisht nga moti dhe i lejon shoferëve të përqëndrohen në drejtimin e automjetit. Sistemi gjithashtu ka një funksion largues që i lejon XJ-së të largohet nga pjesa e mbetur e sipërfaqeve të rrëshqitshme, si dhe një funksion të zbritjes në pjerrësi që kontrollon shpejtësinë e automjeteve në pjerrësitë më të rrëpirëta.

XJ është vetura supreme e Jaguar. Është kombinimi i përsosur i teknologjisë së përparuar me dinamikën e automjeteve sportive dhe luksit pompoz. Krijoni XJ-në tuaj të përsosur me konfiguruesin tonë.

NDËRTO VETË