KARIKIMI PUBLIK I AUTOMJETIT ELEKTRIK

KARIKIMI PUBLIK I AUTOMJETIT ELEKTRIK

Udhëzuesi juaj për karikimin larg shtëpisë.

Karikimi në shtëpi vijon të jetë mënyra më e thjeshtë e karikimit të plotë të automjetit tuaj plotësisht elektrik ose hibrid me karikim çdo ditë. Por me pika publike karikimi më shumë sesa më parë, nga dyqanet bujqësore rurale e deri te pikat e shërbimit gjatë rrugës, tashmë karikimi i automjetit gjatë udhëtimit është shumë i lehtë.

KARIKIMI ME AC/DC - INFORMACIONE

Automjetet plotësisht elektrike dhe hibride me karikim janë të përputhshme me dy lloje pikash publike karikimi.
Në vende si qendrat tregtare, palestrat dhe parkingjet mund të gjenden pikat e karikimit AC.
Ndërsa, pikat e karikimit të shpejtë DC priren të gjenden në autostradë dhe në rrugë kryesore.

SHPEJTËSITË E KARIKIMIT AC NË DESTINACIONIN TUAJ*

SHPEJTËSITË E KARIKIMIT AC NË DESTINACIONIN TUAJ*

  • Deri në 35km (22 milje) distancë nga 60 minuta për Jaguar I-PACE plotësisht elektrik
  • 0-80% karikim nga 1 orë e 24 minuta për PHEV Jaguar E‑PACE
  • 0-80% karikim nga 1 orë e 40 minuta për PHEV Jaguar F‑PACE
  • Automjetet Jaguar plotësisht elektrike dhe Hibride me karikim janë të pajisura me një kabllo karikimi AC për karikim në publik/kutizë në mur
SHPEJTËSITË E KARIKIMIT DC NË AUTOSTRADË DHE RRUGË PUBLIKE*

SHPEJTËSITË E KARIKIMIT DC NË AUTOSTRADË DHE RRUGË PUBLIKE*

  • Në Jaguar I-PACE plotësisht elektrik, një pikë karikimi DC e shpejtë 50kW mundëson deri në 60km (37 milje) distancë nga 15 minuta. Pika e karikimit të shpejtë DC 100kW do të karikojë deri në 127km (78 milje) distancë nga 15 minuta
  • Automjetet Jaguar Hibride me karikim mund të arrijnë një karikim 0-80% nga 30 minuta

REGJISTRIMI NË RRJETET E KARIKIMIT PUBLIK

Megjithëse disa nga pikat e karikimit mund të përdoren falas, shumica prej tyre janë të aksesueshme nëpërmjet metodave praktike të pagesës, që përfshijnë aplikacionet telefonike, llogaritë e pajtimit ose kartat bankare pa kontakt. Zakonisht, kostoja e karikimit në publik do të jetë një ndërthurje e tarifës së lidhjes, kohës së karikimit (kostoja për orë) dhe/ose sasisë së energjisë së përdorur (kostoja për kWh).


Rekomandojmë që të njiheni me më shumë sesa një ofrues rrjeti për të garantuar mbulimin dhe metodat e pagesës më të mira në itineraret e preferuara, veçanërisht kur udhëtoni jashtë vendit apo vizitoni një vend të huaj.

AUTOMJETET JAGUAR PLOTËSISHT ELEKTRIKE DHE HIBRIDE

Përjetoni performancën elektrifikuese nga Jaguar me gamën e automjeteve tona plotësisht elektrike dhe hibride.
AUTOMJETET JAGUAR PLOTËSISHT ELEKTRIKE DHE HIBRIDE

VAZHDONI TË EKSPLORONI AUTOMJETET ELEKTRIKE

SI TA KARIKONI

SI TA KARIKONI

Njihuni me hapat e thjeshtë të karikimit të automjetit tuaj plotësisht elektrik ose PHEV, qoftë në shtëpi ose gjatë udhëtimit.
KARIKIM SHTËPIAK

KARIKIM SHTËPIAK

Karikimi i automjetit tuaj plotësisht elektrik ose PHEV-së në shtëpi është mënyra më praktike për ta nisur ditën me karikim të plotë.
KOSTO E ULËT PRONËSIE

KOSTO E ULËT PRONËSIE

Nga incentivat e taksave dhe të blerjes e deri te kostot më të ulëta të përdorimit, të pasurit të një automjeti elektrik mund t’ju ndihmojë të kurseni para çdo ditë.

1 Koha e karikimit do të varet nga disa faktorë, ku përfshihen, por pa u kufizuar: gjendja dhe orari i karikimit të baterisë; temperatura e baterisë dhe përdorimi aktual.


*Shifrat zyrtare të konsumit të karburantit: Nuk ka; Shifrat për I-PACE në kWh/100km (milje): Kombinuar 22,0-25,2 (35,4-40,5). Shifrat për CO,2 0g/km. Distanca për karikim elektrik: Deri në 470km (292 milje). Shifrat e dhëna janë rezultat i testeve zyrtare të prodhuesit në përputhje me legjislacionin e BE-së me një bateri plotësisht të karikuar. Vetëm për qëllime krahasimi. Shifrat reale mund të ndryshojnë. Shifrat për konsumin e energjisë dhe shifrat e distancës për karikim mund të ndryshojnë sipas faktorëve të tillë si stili i drejtimit, kushtet mjedisore, ngarkesa, montimi i rrotave, aksesorët e vendosur, itinerari konkret dhe gjendja e baterisë. Shifrat e distancës për karikim bazohen në automjetin që kalon në një rrugë të standardizuar.


Shihni shifrat e WLTP-së për I-PACE


** Shifrat zyrtare të konsumit të karburantit për PHEV E-PACE në I/100km (mpg): Kombinuar 1,4- 1,6. Shifrat për CO,2 33g/km. Distanca për karikim elektrik: Deri në 60km. Shifrat e dhëna janë rezultat i testeve zyrtare të prodhuesit në përputhje me legjislacionin e BE-së me një bateri plotësisht të karikuar. Vetëm për qëllime krahasimi. Shifrat reale mund të ndryshojnë. Shifrat për CO,2shpenzimin ekonomik të karburantit, konsumin e energjisë dhe shifrat e distancës mund të ndryshojnë sipas faktorëve të tillë, si stili i drejtimit, kushtet mjedisore, ngarkesa, montimi i rrotave, aksesorët e vendosur, itinerari konkret dhe gjendja e baterisë. Shifrat e distancës për karikim bazohen tek automjeti që kalon në një rrugë të standardizuar.


Shihni shifrat e WLTP-së për E-PACE