ÇFARË DISTANCE MUND TË PËRSHKOJË NJË AUTOMJET ELEKTRIK?

ÇFARË DISTANCE MUND TË PËRSHKOJË NJË AUTOMJET ELEKTRIK?

Me distancë baterie deri në 470km (292 milje)* , një karikim i vetëm do të mjaftojë që Jaguar I-PACE të mbulojë itineraret javore mesatare të shumicës së drejtuesve.**


Këtu do të gjeni gjithçka që duhet të dini rreth maksimizimit të distancës së udhëtimit në një automjet plotësisht elektrik ose Hibrid me karikim (PHEV).

LLOGARITËSI I DISTANCËS PËR JAGUAR I-PACE

Në një automjet plotësisht elektrik ose gjatë përdorimit të modalitetit plotësisht elektrik (EV) në një PHEV, bateria juaj është burimi i vetëm i energjisë për gjithçka. Si rrjedhojë, stili juaj i drejtimit, veçoritë që përdorni në kabinë dhe kushtet në të cilat e drejtoni automjetin do të ndikojnë te distanca e përgjithshme për karikim. Përshtatini cilësimet më poshtë për të parë se si ndikojnë te distanca që Jaguar I-PACE do të përshkojë në kushte reale.
km
DISTANCA PËR NJË KARIKIM TË VETËM
PËRSHTATINI CILËSIMET MË POSHTË

PROFILI I DREJTIMIT:

Urban: Shumica e itinerarit kryhet nëpër qytet, me shpejtësi mesatare 27km/orë (17mph).

MJEDISI NË INTERIER:

MADHËSIA E DISQEVE:

TEMPERATURA E JASHTME: 0

Konsumi i karburantit: Nuk ka. Emetimet e CO₂: 0 (g/km). Distanca për karikim elektrik: Deri në 470km (292 milje). Shifrat e distancës për karikim (EV) bazohen në automjetin që kalon në një rrugë të standardizuar. Distanca e përshkuar do të varet nga gjendja e automjetit dhe baterisë, itinerari konkret, mjedisi dhe stili i drejtimit.

CILA ËSHTË DISTANCA E PËRSHKUAR NGA NJË AUTOMJET JAGUAR PHEV?

Bateria në një PHEV nga Jaguar është në gjendje të arrijë distancë 55km/34 milje (Jaguar E-PACE)1 dhe deri në 53km/33 milje (Jaguar F‑PACE)1 me një karikim të vetëm. Kjo veçori e bën këtë automjet të përsosur për itineraret e përditshme me zero emetime nga marmita në modalitetin plotësisht elektrik (EV).
CILA ËSHTË DISTANCA E PËRSHKUAR NGA NJË AUTOMJET JAGUAR PHEV?

MAKSIMIZIMI I DISTANCËS SË AUTOMJETIT TUAJ PLOTËSISHT ELEKTRIK DHE PHEV

Zgjidhni një kategori për të parë se si ndihmon me maksimizimin e distancës suaj në një automjet plotësisht elektrik dhe Hibrid me karikim.

RIGJENERIMI I FRENIMIT

Pasi të hiqni këmbën nga akseleratori, do të aktivizohet sistemi inteligjent i frenimit rigjenerues. Kështu, automjeti do të ngadalësohet me lehtësi ndërsa energjia e gjeneruar konvertohet për të përmirësuar distancën që mundëson bateria. Frenimi rrit sasinë e energjisë së grumbulluar.

AUTOMJETET JAGUAR PLOTËSISHT ELEKTRIKE DHE HIBRIDE

Përjetoni performancën elektrifikuese nga Jaguar me gamën e automjeteve tona plotësisht elektrike dhe hibride.
AUTOMJETET JAGUAR PLOTËSISHT ELEKTRIKE DHE HIBRIDE

VAZHDONI TË EKSPLORONI AUTOMJETET ELEKTRIKE

KARIKIM SHTËPIAK

KARIKIM SHTËPIAK

Karikimi i automjetit tuaj plotësisht elektrik ose PHEV-së në shtëpi është mënyra më praktike për ta nisur ditën me karikim të plotë.
KARIKIM PUBLIK

KARIKIM PUBLIK

Falë infrastrukturës në zgjerim të pikave publike të karikimit, karikimi i automjetit larg shtëpisë është më i aksesueshëm se kurrë më parë.

Jaguar Land Rover Limited është në kërkim të vazhdueshëm të mënyrave të përmirësimit të specifikave, dizajnit dhe prodhimit të automjeteve të veta, si dhe të pjesëve, aksesorëve dhe modifikimeve që kryhen vazhdimisht, dhe ne rezervojmë të drejtën e kryerjes së ndryshimeve pa paralajmërim.


*Shifrat zyrtare të konsumit të karburantit: Nuk ka; Shifrat për I-PACE në kWh/100km (milje): Kombinuar 22,0-25,2 (35,4-40,5). Shifrat për CO,2 0g/km. Distanca për karikim elektrik: Deri në 470km (292 milje). Shifrat e dhëna janë rezultat i testeve zyrtare të prodhuesit në përputhje me legjislacionin e BE-së me një bateri plotësisht të karikuar. Vetëm për qëllime krahasimi. Shifrat reale mund të ndryshojnë. Shifrat për konsumin e energjisë dhe shifrat e distancës për karikim mund të ndryshojnë sipas faktorëve të tillë si stili i drejtimit, kushtet mjedisore, ngarkesa, montimi i rrotave, aksesorët e vendosur, itinerari konkret dhe gjendja e baterisë. Shifrat e distancës për karikim bazohen në automjetin që kalon në një rrugë të standardizuar.


Shihni shifrat e WLTP-së për I-PACE


**Itinerari javor mesatar: 264km (164 milje), bazuar te të dhënat e kilometrazhit mesatar vjetor të drejtuesit nga burimet e mëposhtme të MB-së dhe SHBA-së: http://www.racfoundation.org/motoring-faqs/mobility#a26 dhe www.fhwa.dot.gov/ohim/onh00/bar8.htm. Llogaritur duke nxjerrë të dhëna për kilometrazhin mesatar pesëditor; dhe duke marrë mesataren e grupeve të të dhënave për MB-në dhe SHBA-në.


1 Shifrat zyrtare të konsumit të karburantit për PHEV F-PACE në I/100km (mpg): Kombinuar 2,2-2,5 (130,2-112,5). Emetimet CO2 49-57 g/km. Distanca për karikim elektrik: Deri në 53km (33 milje).

Shifrat zyrtare të konsumit të karburantit për PHEV E-PACE në I/100km (mpg): I kombinuar 2,0 (141). Shifrat për CO,2 44g/km. Distanca për karikim elektrik: Deri në 55km (34 milje). Shifrat e dhëna janë rezultat i testeve zyrtare të prodhuesit në përputhje me legjislacionin e BE-së me një bateri plotësisht të karikuar. Vetëm për qëllime krahasimi. Shifrat reale mund të ndryshojnë. Shifrat për CO,2shpenzimin ekonomik të karburantit, konsumin e energjisë dhe shifrat e distancës mund të ndryshojnë sipas faktorëve të tillë, si stili i drejtimit, kushtet mjedisore, ngarkesa, montimi i rrotave, aksesorët e vendosur, itinerari konkret dhe gjendja e baterisë. Shifrat e distancës për karikim bazohen në automjetin që kalon në një rrugë të standardizuar.


Shihni shifrat e WLTP-së për F-PACE
Shihni shifrat e WLTP-së për E-PACE