I RI ME NAFTË, BENZINË APO ELEKTRIK?

Motorët tanë aktualë të rinj me benzinë dhe naftë janë më të pastrit dhe më efikasët që kemi prodhuar ndonjëherë. Tërheqja motorike elektrike e re është e ardhmja e makinave. Cila është e duhura për ju?

ZGJEDHJA ËSHTË JUAJA
I RI ME NAFTË
Më të pastër se kurrë, motorët e sotëm me naftë të Jaguar ofrojnë efikasitet të përmirësuar të karburantit me karakteristika momenti të përshtatshme për terren jashtë rrugës së shtruar dhe tërheqje. Është një kombinim që krijon performancë vërtet të besueshme në distanca të gjata.
BENZINË
Duke ofruar lëvizje dinamike dhe të shkathët, brezi ynë i ri i motorëve të benzinës nderon trashëgiminë e reagimit ikonë të Jaguar nëpër rrugë, duke ofruar konsum karburantit dhe emetime të CO2 tepër të ulëta.
ELEKTRIK (EV)
Tërheqja jonë motorike e sofistikuar, e gjitha elektrike, siguron performancë të lartë me zero shkarkime nga marmita. Fuqizuar nga një çift motorësh elektrikë me një bateri që rikarikohet duke përdorur frenimin rigjenerues dhe një pikë karikimi me fishë, EV është e ardhmja elektrizuese e Jaguar.
PËRFITIMET KRYESORE TË NAFTËS, BENZINËS DHE ELEKTRIKUT TË RI
EMETIME TË ULËTA TË CO<sub>2</sub>
Motorët e rinj me naftë të Jaguar prodhojnë rreth 20% më pak emetime CO2 sesa motorët me benzinë. Në fakt, që nga viti 2002, blerësit që zgjedhin motorët me naftë kanë shpëtuar pothuajse 3 milion ton CO2 të hyjnë në atmosferë.
PAJTIMI ME EU6D-TEMP DHE EMETIMET REALE TË AUTOMJETIT (RDE)
Automjetet e reja me naftë të Jaguar janë në pajtueshmëri me EU6d-Temp dhe Emetimet Reale të Automjetit (RDE), duke reduktuar ndjeshëm emetimet në të gjitha kushtet e lëvizjes. Kjo do të thotë se ato përjashtohen nga taksimi i transportit për Zonën me Emetim Ultra të Ulët të Londrës (ULEZ).
SHKARKIME Të reduktuara të oksidit të azotit (NO<sub>x</sub>)
Që nga shtatori i vitit 2015, të gjitha modelet me naftë të Jaguar kanë një sistem të avancuar të reduktimit katalitik (SCR), që ndihmon të reduktojë shumë emetimet NOx .
EFIKASITET KARBURANTI I AVANCUAR
Motorët me naftë japin rreth 20% ekonomi më të mirë të karburantit sesa motorët me benzinë. Pra, nëse shpesh bëni 12.000 milje në vit ose më shumë, ka të ngjarë që të jetë zgjidhja më efektive për ju.
PAJTIMI ME EU6D-TEMP DHE EMETIMET REALE TË AUTOMJETIT (RDE)
Automjetet e reja Jaguar me benzinë janë në pajtueshmëri me EU6d-Temp dhe Emetimet Reale të Automjeteve (RDE), duke reduktuar dukshëm emetimet në të gjitha kushtet e drejtimit. Kjo do të thotë se ato përjashtohen nga taksimi i transportit për Zonën me Emetim Ultra të Ulët të Londrës (ULEZ).
EKSPERIENCË DREJTIMI DINAMIKE
Me transmetim të qetë dhe reagues të fuqisë, motorët me benzinë Jaguar ofrojnë eksperiencën tonë më gjallëruese të ngasjes. Ata janë kombinim i shkëlqyeshëm i performancës pa mundim dhe tingujve nxitës në të gjitha shpejtësitë.
REDUKTIM GRIMCASH
Motorët më të fundit të benzinës janë të pajisur me filtra shumë efikasë për të kapur dhe ruajtur grimcat e imëta ndërsa që gazrat e shkarkimit kalojnë përmes tyre. Kjo ndihmon në reduktimin e sasisë së emetimeve të shkarkuara në atmosferë.
SHPENZIME FILLESTARE MË TË ULËTA
Megjithëse motorët me naftë zakonisht ofrojnë efikasitet më të madh të karburantit, shpenzimet fillestare më të ulëta për motorët e benzinës shpesh mund të provojnë një zgjedhje më inteligjente zgjuar për drejtuesit e kilometrazheve më të ulëta që bëjnë udhëtime më të shkurtra.
ZERO SHKARKIME NGA MARMITA
Arritja e shkarkimeve zero të CO2 nga marmita në pikën e përdorimit dhe me përshkim distance deri në 292 milje për karikim, Jaguar I‑PACE nuk kushton vetëm pak për rimbushje por gjithashtu nuk ka emetime të shkarkimeve. Me gjithnjë e më shumë energji të ripërtëritshme që po shtohen në rrjet çdo vit, Jaguar I‑PACE bëhet më i pastër me moshën.
VOLI DHE QASJE
Në shumë qytete, automjetet elektrike tani lejohen të përdorin korsi automjetesh dhe hapësira parkimi ku qasja e automjeteve të tjera është e kufizuar. Gjithashtu përjashtohen nga çdo tarifë e bazuar në emetime.
INCENTIVA QEVERITARE
Automjetet elektrike kualifikohen për përfitime të siguruara nga qeveria, autoritetet lokale dhe bizneset që mbështesin kalimin në tërheqjet motorike më të pastra të botës. Kjo përfshin veçanërisht norma tatimore më të ulëta sesa ekuivalentët e benzinës dhe naftës.
KOSTO EKONOMIKE TË PËRDORIMIT
Kostoja relative e ulët e rrymës elektrike nënkupton se makinat krejtësisht elektrike janë më të lira për t'u rimbushur. Dhe me më pak pjesë mekanike, janë gjithashtu më të lira në mirëmbajtje.
MOTORËT TANË MË EFIKASË NDONJËHERË
Ingenium është familja e motorëve Jaguar Land Rover e projektuara për performancë pa mundim, përsosje dhe efikasitet. Me teknologji të përparuar dhe strukturë të gjithë prej alumini, Ingenium balancon fuqinë mbresëlënëse me ekonomi të madhe të karburantit.
BENZINA DHE NAFTA NË FOKUS
Pse motorët me naftë përballen me kritika? Si ndikojnë ndryshimet në legjislacionin mbi automjetin që po përdorni çdo ditë? Lexoni më shumë mbi historitë më të fundit rreth dy motorëve më popullorë në botë.
ZBULO MË SHUMË
PYETJE TË SHPESHTA
Çfarë është tërheqja motorike?

Tërheqja motorike e automjetit është çdo komponent që kthen burimin e energjisë (karburanti/bateria) në lëvizje nëpërmjet motorit/motorit elektrik, transmisionit, boshteve të lëvizjes, diferencialëve dhe kollodokut.

Sistemet më të zakonshme të tërheqjeve motorike të automjeteve janë benzina, nafta, automjeti elektrik me bateri (BEV) dhe automjeti elektrik hibrid me karikim nga priza (PHEV).

Sa kohë duhet për të karikuar një makinë elektrike?

Jaguar I‑PACE është e pajisur me karikues me qark njëfazor AC 7kW, i cili mund të karikojë plotësisht automjetin gjatë natës kur ju flini dhe të mundësojë distancë deri në 22 milje për orë. Mënyra më e shpejtë dhe më e volitshme për karikim në shtëpi është përdorimi i një kutie muri, e cila mund të karikojë fuqinë e përdorur gjatë lëvizjes mesatare ditore në më pak se 2 orë.

Kur përdorni një prizë elektrike shtëpiake, normat e karikimit janë më të ngadalta se një kuti muri (distancë deri në 7 milje për orë), por janë të mjaftueshme për të mbuluar udhëtimin ditor të punës prej 30 miljesh në qoftë se automjeti karikohet gjatë natës.

Kur ndodheni larg nga shtëpia, mënyra më e mirë për të karikuar shpejt baterinë për udhëtime të gjata është me karikues DC publik - karikues tipik 50kW që mundëson distancë deri në 168 milje për orë. Disa rrjete tashmë ofrojnë karikues më të shpejtë 100-150 kW dhe shumica e rrjeteve po planifikojnë përmirësime në të ardhmen e afërt.

Cila është distanca e përshkuar e një makineje elektrike?

Falë një baterie me jone litiumi të teknologjisë së lartë, me kapacitet 90kWh, Jaguar I‑PACE ka një gamë deri në 292 milje* në Procedurën Botërore e Testimit të Lehtë të Harmonizuar të Automjeteve (WLTP).

WLTP është një proces që mat karburantin, konsumin e energjisë, distancën dhe emetimet në automjetet e pasagjerëve në Evropë. Kjo është projektuar për të dhënë shifra më afër sjelljes reale të automjetit.

Cilat janë avantazhet e naftës ndaj benzinës?

Dendësia më e lartë e energjisë së karburantit dhe mënyra e nxjerrjes së energjisë gjatë djegies, do të thotë se nafta mund të ofrojë efikasitet më të madh. Nëse shpesh bëni 12.000 milje në vit ose më shumë, ka të ngjarë që të jetë zgjidhja më efektive.

Në përgjithësi, një motor nafte ofron më shumë moment sesa një motor benzine, që do të thotë se fuqia e tij është më e përshtatshme për të përshkuar terren jashtë rrugës së shtruar dhe tërheqje.

Si e zvogëlon Jaguar Land Rover emetimet e automjeteve?

Në Jaguar Land Rover, kemi investuar mbi £1 miliard në qendrën tonë të teknologjisë më të fundit të prodhimit të motorit, për të zhvilluar një familje motorësh të benzinës dhe naftës më efikas.

A janë motorët me naftë të pastër?

Që nga shtatori 2018, të gjithë motorët tanë me naftë në BE dhe EEA pajtohen me rregullat e ashpra të EU6d-Temp dhe Real Emissions Driving (RDE). Kjo do të thotë se motorët tanë të rinj me naftë janë kaq të pastër sa mund të kalojnë lirshëm përmes Zonave me Emetim Ultra të Ulët që zbatojnë një ndëshkim financiar për shoferët që emetojnë nivele të larta ndotësish.

Duke prodhuar motorët tanë më të pastër deri tani, ne po reduktojmë ndjeshëm ndikimin në mjedis.

Çfarë është një Filtër Grimcash Nafte (DPF) dhe pse është i rëndësishëm?

Për të përmbushur rregulloret e rrepta të emetimeve, të paraqitura në vitin 2009, të gjitha automjetet e reja me naftë janë të pajisur me një filtër shkarkimi. Këto njihen zakonisht si Filtra Grimcash Nafte (DPF). DPF-të kapin dhe magazinojnë në mënyrë efikase grimcat nga gazrat e shkarkimit, duke ndihmuar në uljen e emetimeve të shkarkimit të tyre.

ZGJIDHNI JAGUARIN E DUHUR PËR JU

Jeni gati të ndërtoni një Jaguar rreth stilit të jetesës, stilit të drejtimit dhe kërkesave financiare tuaja? Thjesht zgjidhni një automjet nga gama jonë për të filluar udhëtimin tuaj të ri me Jaguar.

EKSPLORONI AUTOMJETET TONA
KRAHASONI AUTOMJETET TONA
ZBULONI PËRFITIMET E DREJTIMIT I‑PACE

Go Jaguar I‑PACE mund të gjurmojë automatikisht udhëtimet tuaja dhe t'ju japë fakte e shifra sikur të ngisnit automjetin elektrik të ri Jaguar I‑PACE. Shikoni hartat e udhëtimeve tuaja, shihni sferën dhe përdorimin e projektuar të baterisë, vendndodhjen e pikave më të afërta të karikimit dhe merrni një vlerësim të kursimeve në kosto që mund të arrini.

SHKARKO PËR iOS
SHKARKO PËR ANDROID
NDËRTO VETË
Përdorni konfiguruesin për të krijuar Jaguar-in tuaj të përsosur
UDHËZUES DHE MANUALE
Shikoni dhe shkarkoni manualin, udhëzuesit dhe materialet video të Jaguar
GJEJ NJË SHITËS TË AUTORIZUAR
Kërkoni një shitës të autorizuar Jaguar pranë jush
AKSESORË
Personalizoni Jaguar-in tuaj me gamën tonë të gjerë të aksesorëve

*Shifrat e distancës së EV bazohen në automjetin e serisë në një rrugë standarde. Distanca arritur ndryshon në varësi të gjendjes së automjetit dhe e baterisë, rrugës aktuale dhe mjedisit si dhe stilit të drejtimit të automjetit.
Shifrat e ofruara vijnë si rezultat i testeve të prodhuesit zyrtar në përputhje me legjislacionin e BE. Vetëm për qëllime krahasuese. Shifrat e botës reale mund të ndryshojnë. Shifrat e CO2 dhe ekonomia e karburantit mund të ndryshojnë sipas rrotave të vendosura dhe pjesëve shtesë opsionale. WLTP është testi zyrtar i ri i BE-së që përdoret për të llogaritur konsumin e standardizuar të karburantit dhe shifrat e CO2 për makinat e pasagjerëve. Kjo mat konsumin e karburantit dhe të energjisë, distancën dhe emetimet. Kjo është projektuar për të dhënë shifra më afër sjelljes reale të automjetit. Teston automjetet me pajisje opsionale dhe me një procedurë më rigoroze të testimit dhe profilin e ngarjes.