I RI ME NAFTË, BENZINË APO ELEKTRIK?

I RI ME NAFTË, BENZINË APO ELEKTRIK?

Motorët tanë aktualë të rinj me benzinë dhe naftë janë më të pastrit dhe më efikasët që kemi prodhuar ndonjëherë. Tërheqja motorike elektrike e re është e ardhmja e makinave. Cila është e duhura për ju?

ZGJEDHJA ËSHTË JUAJA

I RI ME NAFTË

I RI ME NAFTË

Më të pastër se kurrë, motorët e sotëm me naftë të Jaguar ofrojnë efikasitet të përmirësuar të karburantit me karakteristika momenti të përshtatshme për terren jashtë rrugës së shtruar dhe tërheqje. Është një kombinim që krijon performancë vërtet të besueshme në distanca të gjata.
BENZINË

BENZINË

Duke ofruar lëvizje dinamike dhe të shkathët, brezi ynë i ri i motorëve të benzinës nderon trashëgiminë e reagimit ikonë të Jaguar nëpër rrugë, duke ofruar konsum karburantit dhe emetime të CO2 tepër të ulëta.
ELEKTRIK (EV)

ELEKTRIK (EV)

Tërheqja jonë motorike e sofistikuar, e gjitha elektrike, siguron performancë të lartë me zero shkarkime nga marmita. Fuqizuar nga një çift motorësh elektrikë me një bateri që rikarikohet duke përdorur frenimin rigjenerues dhe një pikë karikimi me fishë, EV është e ardhmja elektrizuese e Jaguar.

PËRFITIMET KRYESORE TË NAFTËS, BENZINËS DHE ELEKTRIKUT TË RI

EMETIME TË ULËTA TË CO2

EMETIME TË ULËTA TË CO2

Motorët e rinj me naftë të Jaguar prodhojnë rreth 20% më pak emetime CO2 sesa motorët me benzinë. Në fakt, që nga viti 2002, blerësit që zgjedhin motorët me naftë kanë shpëtuar pothuajse 3 milion ton CO2 të hyjnë në atmosferë.
PAJTIMI ME EU6D-TEMP DHE EMETIMET REALE TË AUTOMJETIT (RDE)

PAJTIMI ME EU6D-TEMP DHE EMETIMET REALE TË AUTOMJETIT (RDE)

Automjetet e reja me naftë të Jaguar janë në pajtueshmëri me EU6d-Temp dhe Emetimet Reale të Automjetit (RDE), duke reduktuar ndjeshëm emetimet në të gjitha kushtet e lëvizjes. Kjo do të thotë se ato përjashtohen nga taksimi i transportit për Zonën me Emetim Ultra të Ulët të Londrës (ULEZ).
SHKARKIME Të reduktuara të oksidit të azotit (NOx)

SHKARKIME Të reduktuara të oksidit të azotit (NOx)

Që nga shtatori i vitit 2015, të gjitha modelet me naftë të Jaguar kanë një sistem të avancuar të reduktimit katalitik (SCR), që ndihmon të reduktojë shumë emetimet NOx .
EFIKASITET KARBURANTI I AVANCUAR

EFIKASITET KARBURANTI I AVANCUAR

Motorët me naftë japin rreth 20% ekonomi më të mirë të karburantit sesa motorët me benzinë. Pra, nëse shpesh bëni 12.000 milje në vit ose më shumë, ka të ngjarë që të jetë zgjidhja më efektive për ju.
PAJTIMI ME EU6D-TEMP DHE EMETIMET REALE TË AUTOMJETIT (RDE)

PAJTIMI ME EU6D-TEMP DHE EMETIMET REALE TË AUTOMJETIT (RDE)

Automjetet e reja Jaguar me benzinë janë në pajtueshmëri me EU6d-Temp dhe Emetimet Reale të Automjeteve (RDE), duke reduktuar dukshëm emetimet në të gjitha kushtet e drejtimit. Kjo do të thotë se ato përjashtohen nga taksimi i transportit për Zonën me Emetim Ultra të Ulët të Londrës (ULEZ).
EKSPERIENCË DREJTIMI DINAMIKE

EKSPERIENCË DREJTIMI DINAMIKE

Me transmetim të qetë dhe reagues të fuqisë, motorët me benzinë Jaguar ofrojnë eksperiencën tonë më gjallëruese të ngasjes. Ata janë kombinim i shkëlqyeshëm i performancës pa mundim dhe tingujve nxitës në të gjitha shpejtësitë.
REDUKTIM GRIMCASH

REDUKTIM GRIMCASH

Motorët më të fundit të benzinës janë të pajisur me filtra shumë efikasë për të kapur dhe ruajtur grimcat e imëta ndërsa që gazrat e shkarkimit kalojnë përmes tyre. Kjo ndihmon në reduktimin e sasisë së emetimeve të shkarkuara në atmosferë.
SHPENZIME FILLESTARE MË TË ULËTA

SHPENZIME FILLESTARE MË TË ULËTA

Megjithëse motorët me naftë zakonisht ofrojnë efikasitet më të madh të karburantit, shpenzimet fillestare më të ulëta për motorët e benzinës shpesh mund të provojnë një zgjedhje më inteligjente zgjuar për drejtuesit e kilometrazheve më të ulëta që bëjnë udhëtime më të shkurtra.
ZERO SHKARKIME NGA MARMITA

ZERO SHKARKIME NGA MARMITA

Arritja e shkarkimeve zero të CO2 nga marmita në pikën e përdorimit dhe me përshkim distance deri në 292 milje për karikim, Jaguar I‑PACE nuk kushton vetëm pak për rimbushje por gjithashtu nuk ka emetime të shkarkimeve. Me gjithnjë e më shumë energji të ripërtëritshme që po shtohen në rrjet çdo vit, Jaguar I‑PACE bëhet më i pastër me moshën.
VOLI DHE QASJE

VOLI DHE QASJE

Në shumë qytete, automjetet elektrike tani lejohen të përdorin korsi automjetesh dhe hapësira parkimi ku qasja e automjeteve të tjera është e kufizuar. Gjithashtu përjashtohen nga çdo tarifë e bazuar në emetime.
INCENTIVA QEVERITARE

INCENTIVA QEVERITARE

Automjetet elektrike kualifikohen për përfitime të siguruara nga qeveria, autoritetet lokale dhe bizneset që mbështesin kalimin në tërheqjet motorike më të pastra të botës. Kjo përfshin veçanërisht norma tatimore më të ulëta sesa ekuivalentët e benzinës dhe naftës.
KOSTO EKONOMIKE TË PËRDORIMIT

KOSTO EKONOMIKE TË PËRDORIMIT

Kostoja relative e ulët e rrymës elektrike nënkupton se makinat krejtësisht elektrike janë më të lira për t'u rimbushur. Dhe me më pak pjesë mekanike, janë gjithashtu më të lira në mirëmbajtje.
MOTORËT TANË MË EFIKASË NDONJËHERË

MOTORËT TANË MË EFIKASË NDONJËHERË

Ingenium është familja e motorëve Jaguar Land Rover e projektuara për performancë pa mundim, përsosje dhe efikasitet. Me teknologji të përparuar dhe strukturë të gjithë prej alumini, Ingenium balancon fuqinë mbresëlënëse me ekonomi të madhe të karburantit.
BENZINA DHE NAFTA NË FOKUS

BENZINA DHE NAFTA NË FOKUS

Pse motorët me naftë përballen me kritika? Si ndikojnë ndryshimet në legjislacionin mbi automjetin që po përdorni çdo ditë? Lexoni më shumë mbi historitë më të fundit rreth dy motorëve më popullorë në botë.

PYETJE TË SHPESHTA

OPEN ALL
Çfarë është tërheqja motorike?
Sa kohë duhet për të karikuar një makinë elektrike?
Cila është distanca e përshkuar e një makineje elektrike?
Cilat janë avantazhet e naftës ndaj benzinës?
Si e zvogëlon Jaguar Land Rover emetimet e automjeteve?
A janë motorët me naftë të pastër?
Çfarë është një Filtër Grimcash Nafte (DPF) dhe pse është i rëndësishëm?

ZGJIDHNI JAGUARIN E DUHUR PËR JU

Jeni gati të ndërtoni një Jaguar rreth stilit të jetesës, stilit të drejtimit dhe kërkesave financiare tuaja? Thjesht zgjidhni një automjet nga gama jonë për të filluar udhëtimin tuaj të ri me Jaguar.

*Shifrat e distancës së EV bazohen në automjetin e serisë në një rrugë standarde. Distanca arritur ndryshon në varësi të gjendjes së automjetit dhe e baterisë, rrugës aktuale dhe mjedisit si dhe stilit të drejtimit të automjetit.
Shifrat e ofruara vijnë si rezultat i testeve të prodhuesit zyrtar në përputhje me legjislacionin e BE. Vetëm për qëllime krahasuese. Shifrat e botës reale mund të ndryshojnë. Shifrat e CO2 dhe ekonomia e karburantit mund të ndryshojnë sipas rrotave të vendosura dhe pjesëve shtesë opsionale. WLTP është testi zyrtar i ri i BE-së që përdoret për të llogaritur konsumin e standardizuar të karburantit dhe shifrat e CO2 për makinat e pasagjerëve. Kjo mat konsumin e karburantit dhe të energjisë, distancën dhe emetimet. Kjo është projektuar për të dhënë shifra më afër sjelljes reale të automjetit. Teston automjetet me pajisje opsionale dhe me një procedurë më rigoroze të testimit dhe profilin e ngarjes.