ADN GARE

Inovacioni është shpirti i garës, i gjendur përgjatë gjithë historikut të pasur të Jaguar-it në motorsporte (sporti i garave me mjete motorike). Gjatë dekadave, kemi riimagjinuar atë çka mund të realizohet në pistë, për t’jua u mundësuar në rrugë.
ADN GARE

Historiku i gjatë dhe i shquar i Jaguar-it në motorsporte ka shërbyer si udhërrëfyesi i evoluimit të automjeteve tona. Mjeti ynë i ri në Formula E do ta çojë më tej këtë trashëgimi, duke u shërbyer automjeteve tona elektrike të ardhshme.

MAKINAT TONË TË GARAVE

JAGUAR XK120

JAGUAR XK120

Data: 1948 - 1954
Shpejtësia më e lartë: 124,6 mph / 200,5 km/orë
Kapaciteti i motorit: 3,442 cc / 201 ci
Fuqia: 160 bhp / 119 kW
Fakt: XK120 është makina më e shpejtë e prodhimit në botë në lançim
JAGUAR LLOJI C

JAGUAR LLOJI C

Data: 1951 - 1953
Shpejtësia më e lartë: 144 mph / 231,7 km/orë
Kapaciteti i motorit: 3,442 cc / 201 ci
Fuqia: 207 bhp / 154 kW
Fakt: Frenat e diskut të tipit C u bënë një standard automobilistik
JAGUAR LLOJI D

JAGUAR LLOJI D

Data: 1954 - 1957
Shpejtësia më e lartë: 162 mph / 260,7 km/orë
Kapaciteti i motorit: 3,442 cc / 210 ci
Fuqia: 250 bhp / 186 kW
Fakt: D-Type fitoi në Le Mans në 1955, 1956, 1957
JAGUAR XJS

JAGUAR XJS

Data: 1975 - 1996
Shpejtësia më e lartë: 153 mph / 246,2 km/orë
Kapaciteti i motorit: 4,235 cc / 258 ci
Fuqia: 285 bhp / 212 kW
Fakt: XJS fitoi në Spa 24 Orë 1983
JAGUAR XJR

JAGUAR XJR

Data: 1983 - 1991
Shpejtësia më e lartë: 229 mph / 268,2 km/orë
Kapaciteti i motorit: 6,995 cc / 426 ci
Fuqia: 750 bhp / 559 kW
Fakt: XJR-12 fitoi vendet e para dhe të dyta në Le Mans 1990
JAGUAR FORMULA 1 - R2 e R3

JAGUAR FORMULA 1 - R2 e R3

Data: 2000 - 2004
Shpejtësia më e lartë: 194 mph / 312,2 km/orë
Kapaciteti i motorit: 2,998 cc / 464 ci
Fuqia: 770 bhp / 574 kW
Fakt: Eddie Irvine dhe Mark Webber punuan për ekipin F1 të Jaguar
JAGUAR Formula E I-TYPE 1

JAGUAR Formula E I-TYPE 1

Data: 2016 - 2017
Shpejtësia maksimale: e kufizuar në 140 mph / 225,3 km/orë
Kapaciteti i motorit: N/A
Fuqia: 200kW, e barasvlershme me 270bhp
Fakt: Jaguar u rikthye në gara në sezonin 3 të Formula E, 2016/17
JAGUAR Formula E I-TYPE 2

JAGUAR Formula E I-TYPE 2

Data: 2017 - 2018
Shpejtësia maksimale: e kufizuar në 140 mph / 225,3 km/orë
Kapaciteti i motorit: N/A
Fuqia: 200kW, e barasvlershme me 270bhp
Fakt: Jaguar shënoi podiumin e parë dhe pozicionin e parë pole me I‑TYPE 2 në sezonin 4, 2017/18
JAGUAR FORMULA E I-TYPE 3

JAGUAR FORMULA E I-TYPE 3

Data: 2018 - 2019
Shpejtësia më e lartë: 156 mph / 250 km/orë
Kapaciteti i motorit: 52 kWh
Fuqia: 250kW, e barasvlershme me 335bhp
Fakt: Jaguar I-TYPE 3 siguroi fitoren e parë të ekipit në Formula E në Romë E-Prix në 2019 - fitorja e parë ndërkombëtare e motorsportit të Jaguar që nga viti 1991.
JAGUAR FORMULA E I-TYPE 4

JAGUAR FORMULA E I-TYPE 4

Data: 2019 - 2020
Shpejtësia më e lartë: 174 mph / 280 km/orë
Kapaciteti i motorit: 52 kWh
Fuqia: 250kW, e barasvlershme me 335bhp
Fakt: Jaguar I-TYPE 4 përmban motorin më të lehtë dhe më efikas që Jaguar Racing kishte prodhuar ndonjëherë, i cili mori një fitore dominuese në Mexico City dhe Pole Position dhe një podium në Santiago.

MOMENTET HISTORIKE TË GARAVE

JAGUAR XK120

JAGUAR XK120

1948-1954 – SILVERSTONE & LE MANS

Një makinë sportive krejtësisht e re dhe vendi i provës për motorin revolucionar XK të Jaguar, XK120 renditet makina më e shpejtë e prodhimit në botë. Në vitin 1949, XK120 merr flamurin me kuadrate në Silverstone dhe një vit më vonë, tre XK120 bëjnë debutimin e tyre në Le Mans. Është fillimi i një epoke të re në garat motorike.
JAGUAR LLOJI C

JAGUAR LLOJI C

1951-1953 – LE MANS

Në vitin 1951, inxhinieri i avionëve Malcolm Sayer bashkohet me Jaguar dhe sjell me vete disiplinën dhe përsosmërinë aeronautike. Bashkëpunimi i tij i parë, C-Type, fiton në Le Mans dhe shoferi i makinës së dytë Stirling Moss thyen rekordin e xhiros. Në 1953, C-Type fiton përsëri në Le Mans dhe zë tre nga katër vendet e para.
JAGUAR LLOJI D

JAGUAR LLOJI D

1954-1957 – LE MANS

Moti i keq i grabit fitoren D-Type në Le Mans në 1954, edhe pasi regjistroi një shpejtësi maksimale dërrmuese prej 170 mph. Megjithatë, makina e thjeshtë lufton për të fituar në 1955, 1956 dhe 1957 - një vit në të cilin merr pesë nga gjashtë vendet e para. D-Type mbetet edhe sot e kësaj dite një nga makinat më të suksesshme të garave të ndërtuara ndonjëherë.
JAGUAR XJS

JAGUAR XJS

1975-1996 – ETCC & SPA 24 ORË

Në vitin 1982, nën flamurin e TWR, shoferi britanik i garave Tom Walkinshaw hyn në një ekip V12 XJS në Kampionatin Evropian të Makinave Touring dhe pretendon disa fitore në proces. Walkinshaw vazhdon të marrë pjesë në kampionatin e shoferëve ETCC 1984 dhe në të njëjtin vit fiton prestigjiozin Spa 24 Hours.
JAGUAR XJR-9

JAGUAR XJR-9

1983-1991 – DAYTONA 24 HOURS & LE MANS

Makinat me kabinë të mbyllur XJR rezultojnë të shkëlqyera në qarqet e qëndrueshmërisë në distanca të gjata në botë - dhe jo më shumë se XJR-9 e 1988-ës. Supermakina me fuqi V12 drejtohet drejt fitores në Daytona 24 Hours dhe më pas në Le Mans, ku shoferi Martin Brundle dhe Jaguar respektojnë kampionatin e shoferëve dhe të prodhuesve.
JAGUAR Nga R1 deri R5

JAGUAR Nga R1 deri R5

2000-2004 – FORMULA 1

Përpjekja e Jaguar në Formula 1 e sheh ish-pilotin e Ferrarit, Eddie Irvine të marrë një numër vendesh në podium gjatë mandatit të tij. Ekipi shërben gjithashtu si një terren trajnimi për pilotin e mirënjohur australian Mark Webber. Në pronësi dhe projektuar nga Ford, Jaguar zhvillon tre makina që të gjitha funksionojnë me motorin Cosworth V10.
JAGUAR I‑TYPE 1

JAGUAR I‑TYPE 1

2016 – FORMULA E

Të frymëzuar nga trashëgimia jonë e garave dhe të mundësuar nga një grup inxhinierësh garash dhe teknikësh super të ndritur, Jaguar Racing dhe I-TYPE 1 i pabesueshëm hynë në Formula E: të guximshëm, konkurrues dhe të vrazhdë për të garuar.
JAGUAR I-TYPE 2

JAGUAR I-TYPE 2

2017 - FORMULA E

Prezantimi i I-TYPE 2 pa Jaguar Racing që regjistroi sezonin e tyre më të suksesshëm në Formula E deri më tani, me dalje të shumta në dhjetë pozicionet e para. Me qëllim të krijuar për qarqe rraskapitëse të qytetit, I-TYPE 2 jepte deri në 200 kw (270 kuaj fuqi) dhe 0-60 mph (0-100 km/orë) në 2,9 sekonda.
I-TYPE 3

I-TYPE 3

2018-2019 – FORMULA E

Jaguar I-TYPE 3, së bashku me Neozelandezin Mitch Evans, bënë histori për Panasonic Jaguar Racing, duke pretenduar fitoren e parë të ekipit ABB FIA në Formula E në Romën E-Prix në prill 2019 dhe fitoren e parë ndërkombëtare të motorsportit të Jaguar që nga viti 1991.
JAGUAR I-TYPE 4

JAGUAR I-TYPE 4

2019-2020 – FORMULA E

Jaguar I-TYPE 4 kishte motorin më të lehtë dhe më efikas që kishte prodhuar ndonjëherë Jaguar Racing, me një shpejtësi maksimale prej 280 km/orë. U desh një fitore dominuese në Meksiko Siti dhe Pole Position dhe një podium në Santiago. Sezoni përfundoi me një aksion të mbushur me 6 gara në 9 ditë në një qark të mbyllur në aeroportin historik të Berlinit Tempelhof në Gjermani. Panasonic Jaguar Racing përfundoi mirë në P7 në renditjen e ekipit të Kampionatit.
Jaguar I-TYPE 5

Jaguar I-TYPE 5

2021–2022 – FORMULA E

Jaguar I-TYPE 5 përmbante një grup fuqie të standardit më të lartë, të krijuar nga inxhinierët e Jaguar Racing, të cilët ia kushtuan vëmendjen përmirësimit të eficiencës dhe reduktimit të peshës. Në sezonin e vitit 2022, Jaguar I-TYPE 5 arriti të siguronte katër fitore, shtatë vende të dyta e të treta, një pozicion nisjeje favorizues në Monako, dhe Mitch Evans siguroi dy fitore në Romë.
Jaguar I-TYPE 6

Jaguar I-TYPE 6

2023-2024 – FORMULA E


Jaguar I-TYPE 6 është makina elektrike e garave nga Jaguar më e avancuar. Ajo është makina e parë në FIA Formula E me grupe fuqie të përparme dhe të pasme, çka mundëson dyfish kapacitet rigjenerues dhe eliminon nevojën për frena të pasme. Në Kampionatin Botëror ABB FIA të Formula E në vitin 2023, Jaguar TCS Racing u rendit në vendin e dytë me 292 pikë, duke siguruar 11 vende të dyta dhe të treta, katër fitore dhe tri pozicione nisjeje favorizuese.

VAZHDONI TË EKSPLORONI

JAGUAR I-PACE

JAGUAR I-PACE

Nga pista në rrugë: përjetoni performancën dhe drejtimin plotësisht elektrik të Jaguar I-PACE.
KALENDARI DHE RREGULLAT E GARAVE

KALENDARI DHE RREGULLAT E GARAVE

Përditësohuni me të rejat nga Jaguar TCS Racing dhe nga sezoni i vitit 2024 i Kampionatit Botëror ABB FIA të Formula E.
GARIM PËR INOVACION

GARIM PËR INOVACION

Dizajn mbresëlënës dhe performancë marramendëse. Mësoni se si përvojat tona në Kampionatin Botëror ABB FIA të Formula E janë transferuar tek automjetet tona elektrike për përdorim rrugor.
JAGUAR I-PACE

JAGUAR I-PACE

Nga pista në rrugë: përjetoni performancën dhe drejtimin plotësisht elektrik të Jaguar I-PACE.
KALENDARI DHE RREGULLAT E GARAVE

KALENDARI DHE RREGULLAT E GARAVE

Përditësohuni me të rejat nga Jaguar TCS Racing dhe nga sezoni i vitit 2024 i Kampionatit Botëror ABB FIA të Formula E.
GARIM PËR INOVACION

GARIM PËR INOVACION

Dizajn mbresëlënës dhe performancë marramendëse. Mësoni se si përvojat tona në Kampionatin Botëror ABB FIA të Formula E janë transferuar tek automjetet tona elektrike për përdorim rrugor.